Slika, ki vsebuje besede oblačila, oseba, obutev, nasmeh Opis je samodejno ustvarjen

»VETRNICE IMAŠ V ROKAH, V SONCU NA KONGRESCU SE PLASTIČNE BLESTIJO, DA SE KMALU V KUMROVEM »SRŠENJEM« GNEZDU V DENAR IN FIBERGLAS IZPREMENIJO!?!« ZAMAN! ZAMAN! PA NAJ »MEDIJSKI« IN DRUGI VSI »PODNEBNI« PLAČANCI ŠE TAKO KIMAVO PISATI HITIJO! ŠE DOBRO, DA VSE TO BILO JE PRED HIŠO ZA »ILUZIJO«!

»Kdor pa je od blizu ali daleč videl prizor izpred dveh dni, ko je izdatna ekipa Ministrstva za okolje, podnebje in energijo sredi delovnega dne s pastelnimi plastičnimi otroškimi vetrnicami v rokah capljala po ljubljanskem Kongresnem trgu pod pretvezo srečanja z novinarji ob »dnevu varčevanja z energijo« in začetku kampanje »Moč vetra, sonca, vode in lesa. Za vse nas.«, ter se za lastni Facebook profil »slikavala« z Ljubljanskim gradom v ozadju – bo nanj morda postavila vetrnice? cel vetrni park!? – prav tako pa tudi točno tam, kamor oni in vsa ta kampanja v resnici sodi, to je pred Hišo Iluzij!; no, kdor je pa to videl, se verjetno strinja, da se gotovo najbolj upravičeno vsem v dno duše lahko smili minister Bojan Kumer, ki so ga celo dali sedeti v sredino na »vetrnični kandelaber« in je v tistem nerodnem položaju vrtel po rokah nesrečno vetrnico ter zelo očitno kazal, da sploh ne ve, kaj bi z njo; in sploh je bilo videti, kot da mu ni čisto jasno, ne zakaj je tam, za kaj v resnici gre, najmanj pa, kaj v resnici govori.«

Tekst: Ana Ašič

Foto: Facebook/Mope, Marjan Artnak, Jošt Gantar

Naslovna fotografija: Facebook/Mope

Slika, ki vsebuje besede oblačila, oseba, obutev, nasmeh

Opis je samodejno ustvarjen 7. marec 2024

Kar nekajkrat v zadnjih letih se mi je res iz vsega srca in v dno duše zasmilila državna sekretarka Tina Sršen z Ministrstva za okolje, podnebje in energijo. Vedno seveda, ko si je na vse kriplje prizadevala samo sebe prepričati, saj koga drugega itak ne more več, v to, da je z vsemi, ki opozarjajo na vetrne zablode »zelenega prehoda«, še posebej na Slovenskem, nekaj narobe, češ, saj »smo vendar narod klopotcev«, kar je po njenem očitno tako v namembnosti kot učinkih na okolje, naravo in prostor ter življenje in zdravje v njem povsem isto. Reva se je v to tako brezkompromisno prepričala, da se vsa trese, če se ji kdo drzne oponirati, na trenutke ji jemlje sapo in lovi zrak, kot dveletni otrok v afektu ob napadu ihte, spet drugič pa jo zvija od posmeha do vseh »energijsko« in »energetsko« drugače mislečih in glas začne ostro povzdigovati ter občasno začne in poskusi celo prevzeti glavno besedo na sejah državnozborskega Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, kot se je, na primer, dogodilo na januarski seji omenjenega odbora, ki je bila sklicana na pobudo Jerneja Vrtovca; in sploh je videti čisto iz sebe, če ni vse tako, kot ona hoče in »ve«, da je edino prav in zato očitno tudi misli, da tako za prmej bo! in nič drugače, pa če se vsi na glavo postavijo! Ob vsem tem še dramatično maha z rokami in če to traja dlje časa, se začne zdeti, kot da se njeni nekam bledikavi koščeni prsti vse bolj spreminjajo, pretvarjajo in stapljajo v ostre kremplje nekakšne črne »ujedice«, ki ji ni mar nič več in za nič drugega kot za plen, ki se obeta, če bo le dovolj dolgo prežala in se v pravem trenutku s svoje »višine« pognala nanj. Saj, za to podobo in asociacije, ki jih vzbuja, res ni sama kriva in za to se tudi nihče ne »spravlja« nanjo; za svoje besede in dejanja, o, to pa ja, zanje pa je »kriva«, to pa je povsem njena odgovornost, tako kot tudi vse, kar jo zaradi njih, besed in dejanj, torej, posledično zadene!

Zato pa, če smo decembra 2021 zapisali, da »bi bilo še bolj kot Vizjaka treba takoj vreči iz službe na ministrstvu za okolje Tjašo Gregorič, ali pa kar oba in še koga«, se zdi danes to še toliko bolj umestno zapisati za Tino Sršen! A kaj ko se nam, kot smo že povedali, reva v dno duše smili, ko je tako obsesivno neustavljiva v svoji bizarno »obnovljivi« gorečnosti, da je v tej blazno samouničevalni agendi slepa in gluha za vsak še tako verodostojen, kompetenten in pameten argument, in ji je, kot je videti, čisto vseeno, če vse požreta ogenj in pustinja in prah, da bo le tako kot ona misli, da je prav; in, ja, seveda, kot to hočejo tisti, ki so jo nastavili, da dela po njihovem nareku, zraven pa še vsaj »malček« za svojo in širšo familiarno korist! Saj je vendar vse to »za vse nas«! Ne!?!

Slika, ki vsebuje besede oblačila, oseba, stavba, obutev

Opis je samodejno ustvarjenVsi skupaj…pred Hišo Iluzij… // Foto: Facebook/Mope

No, in, četudi se je na omenjeni »Vrtovčevi« seji parlamentarnega odbora za infrastrukturo in prostor, 11. januarja letos, za naše pojme takrat še kar »spodobno« in precej umirjeno »držal«, se nam vendarle poleg Sršenove vsem strašno smili tudi njen zvesti direktor direktorata za energetiko, ki mu menda, ko pride do nasprotnikov vetrnic, ob vzvišenem smehljaju in pozi intelektualne superiornosti, rada pobegne kakšna o »Slovenceljnih«, za kar pa mu je pravzaprav treba deloma dati tudi prav, saj smo res Slovenci malce »ubrisani« in »moteni«, pravzaprav totalno nori, da molče prenašamo takšno podcenjujočo in uničujočo »energetsko« nomenklaturo in jo še zraven tega sadomazohistično preživljamo, »podpiramo« in financiramo z davkoplačevalskim denarjem ter mečemo milijone v nenasitna žrela takšnih državnih biznismenov, uradnikov, politikov ter delivcev in lovcev na subvencije, zelene, rdeče, črne, plave in vse druge, ter tako sami sebe »ožemamo« do »nezavesti«, do katere bo prav kmalu prišlo, ali pa je marsikje v resnici že, da so ljudje videti tako brezbrižni in apatični ob vsej tej vsakodnevni in že povsem vsakdanji ter, kot je videti, že tudi povsem samoumevni milijonski »razpaljbi« in brezmejnemu zapravljanju davkoplačevalskega denarja povsod, prav povsod, na vsakem koraku! Razen tam, seveda, kjer bi bilo to res nujno in prav in humano in resnično dobro za vse.

Kdor pa je od blizu ali daleč videl prizor izpred dveh dni, ko je izdatna ekipa Ministrstva za okolje, podnebje in energijo sredi delovnega dne s pastelnimi plastičnimi otroškimi vetrnicami v rokah capljala po ljubljanskem Kongresnem trgu pod pretvezo srečanja z novinarji ob »dnevu varčevanja z energijo« in začetku kampanje »Moč vetra, sonca, vode in lesa. Za vse nas.«, ter se za lastni Facebook profil »slikavala« z Ljubljanskim gradom v ozadju – bo nanj morda postavila vetrnice? cel vetrni park!? – prav tako pa tudi točno tam, kamor oni in vsa ta kampanja v resnici sodi, to je pred Hišo Iluzij!; no, kdor je pa to videl, se pa verjetno strinja, da se gotovo najbolj upravičeno vsem v dno duše lahko smili minister Bojan Kumer, ki so ga celo dali sedeti v sredino na »vetrnični kandelaber« in je v tistem nerodnem položaju vrtel po rokah nesrečno vetrnico ter zelo očitno kazal, da sploh ne ve, kaj bi z njo; in sploh je bilo videti, kot da mu ni čisto jasno, ne zakaj je tam, za kaj v resnici gre, najmanj pa, kaj v resnici govori.

»Slovenija ima izjemno velik vetrni potencial,« ga je nekdo, ki mu je to napisal, namerno? in naklepno? namočil, tako da je bilo vse skupaj res naravnost mučno in čisto »mimo« in so to s pogojnim zanimanjem, saj jim vendar zato ni bilo treba biti pri pouku, poslušali le dijaki, ki so bili tja pripeljani, da bi vse skupaj izpadlo »fancy« in res kot začetek nekakšne, spet do konca razsipne kampanje, ki naj bi osvestila »Slovenceljnčke« o obnovljivih virih energije, ki da bodo odrešili svet in Slovenijo, najbolj pa seveda vse, ki politično in poslovno »bizirirajo« na eni strani z vso to črno in visoko ogljično sončnično in vetrnično kramo, ki nastaja na suženjskem delu polovice sveta in je ni mogoče z ničemer reciklirati, na drugi strani pa tiste, ki v navidezno zelenih kamuflirkah prihuljeno prežijo na judežne subvencijske milijone, zaradi katerih so pripravljeni prodati in izdati vse, kar je zdravega in vrednega v slovenski naravi, okolju in prostoru!

Slika, ki vsebuje besede oblačila, oseba, na prostem, stavba

Opis je samodejno ustvarjenFantki z vetrnicami. // Foto: Facebook/Mope

Joj, joj, Bojan Kumer, a je tega res treba!? Da se gospod pri teh letih tako nelagodno preseda in kot majhen fantek prestaplja na najbolj eminentnem trgu v prestolnici s plastično vetrničko v rokah in pripoveduje bajke in povesti o nečem, kar nekdo, ki je, če je res končal študij in še magisterij iz elektrotehnike, v resnici zelo dobro ve, kako daleč od eksaktne resnice je vse skupaj; in se trudi ljudem »prodati« nekaj, čemur, vsaj ko gre za veter in vetrnice, nihče več ne verjame, saj smo se »Slovenceljnčki« v zadnjih letih vendarle že vsaj malce ozavestili in seznanili s takšnimi »mački v žaklju« in fintami, s katerimi nam jih eni kar naprej poskušajo prodati!

Ne! In ne! To! Ti prizori z ljubljanskega Kongresca morajo biti res v veliko svarilo staršem, do česa pripelje starševska strogost in zakrknjenost; in kaj se zgodi, če otroci, ko so majhni in igrivi, ne morejo, ne smejo ali nimajo priložnosti izživeti brezskrbnega tekanja s papirnimi vetrnicami v rokah! Potem ga pa takole »biksajo« vsem na očeh, ko so že v skoraj čisto »srebrnih« letih, da je vse le še bolj očitno in bizarno in tako kot vetrnice in elektrika, ki naj bi prišla iz njih, absolutno obsojeno na veliko zapravljanje davkoplačevalskega denarja za malo ali nič učinka! Zaman, zaman je vse, spoštovani minister! Pa naj vaši »novinarski« in vsi drugi »podnebni« plačanci še tako prizadevno in kimavo hitijo pisati nareke! Svetloba je močnejša od teme! In najmanjša resnica je vselej in povsod mogočnejša od največje izmišljotine! In iluzije!

Slika, ki vsebuje besede oblačila, oseba, obutev, nasmeh

Opis je samodejno ustvarjenVse se nazadnje postavi na pravo mesto! Vetrnična kampanja Ministrstva za okolje, podnebje in energijo pred Hišo Iluzij na Kongresnem trgu v Ljubljani, 5. marca 2024. Tretja z leve je sekretarka Tina Sršen, desno poleg nje pa minister Bojan Kumer. // Foto: Facebook/Mope

Slika, ki vsebuje besede ptica, drevo, na prostem, prostoživeče živali

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Marjan Artnak

Več: »UNIČENJE NEOKRNJENEGA KOŠENJAKA, KI GA POD PRETVEZO DOMNEVNEGA VARSTVA OKOLJA IZVRŠUJE »ZELENA PREOBRAZBA« Z VPRAŠLJIVO EKONOMIKO IN BOGATIMI SUBVENCIJAMI TER Z NEPOPRAVLJIVO ŠKODO ZA NARAVO IN LJUDI, JE NESPREJEMLJIVO!«, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 29. junij 2023, https://anaasicsic.com/2023/06/29/unicenje-neokrnjenega-kosenjaka-ki-ga-pod-pretvezo-domnevnega-varstva-okolja-izvrsuje-zelena-preobrazba-z-vprasljivo-ekonomiko-in-bogatimi-subvencijami-ter-z-nepopravljivo-sko/

Več: LOKALNI PLANINCI IN PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE SO GLEDE VETRNIH ELEKTRARN NA POHORJU ENOTNI! »TAKŠEN POSEG V NARAVO JE NEDOPUSTEN! POHORJE PA SI NE BI OPOMOGLO!« IN, KORAK S POSEBNO »TEŽO«!, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 18. junij 2023, https://anaasicsic.com/2023/06/18/lokalni-planinci-in-planinska-zveza-slovenije-so-glede-vetrnih-elektrarn-na-pohorju-enotni-taksen-poseg-v-naravo-je-nedopusten-pohorje-pa-si-ne-bi-opomoglo/

Več: SMUČARJA, KI JE DEBITIRAL V SVETOVNEM POKALU TAKO, DA JE ODSTOPIL, SO OČITNO PRIDOBILI »INVESTITORJI« ZA »AMBASADORJA« POHORSKIH VETRNIC! IN ZDAJ ZAVAJAJOČE VABI OTROKE IN STARŠE NA TRI KRALJE TO NEDELJO PRAV OB ISTI URI, KO PLANINCI TAM ORGANIZIRAJO POHOD »ZA POHORJE BREZ VETRNIH ELEKTRARN«!, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 17. junij 2023, https://anaasicsic.com/2023/06/17/smucarja-ki-je-debitiral-v-svetovnem-pokalu-tako-da-je-odstopil-so-ocitno-pridobili-investitorji-za-ambasadorja-pohorskih-vetrnic-in-zdaj-zavajajoce-vabi-otroke-in-starse-n/

Več: ŠE PRAVOČASNA STREZNITEV? RUŠE IN SLOVENSKA BISTRICA SE VENDARLE VRAČATA K SVOJEMU KLENEMU POHORSKEMU BISTVU! V OBJEM NEPRECENLJIVEGA BOGASTVA, KI JE BREZ DVOMA V NJUNEM NEOKRNJENEM POHORJU IN NARAVI! A KJE JE ZDAJ DRŽAVA!? IN, KDAJ SE BO ONA STREZNILA!?, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 10. junij 2023, https://anaasicsic.com/2023/06/10/se-pravocasna-streznitev-ruse-in-slovenska-bistrica-se-vendarle-vracata-k-svojemu-klenemu-pohorskemu-bistvu-v-objem-neprecenljivega-bogastva-ki-je-brez-dvoma-v-njunem-neokrnjenem-pohorju-in-naravi/

Več: BODO V RUŠAH »SRČNO ZA DOBRO VSEH« VPLETENIH »VETERNJAKOV« IN KORISTOLOVCEV POTEPTALI DOBROBITI KRAJA, PREBIVALCEV IN POHORJA TER PODPRLI PERFIDNI MANEVER IZIGRAVANJA OKOLJSKE ZAKONODAJE PRI PROSTORSKEM UMEŠČANJU VISOKO NAPETOSTNEGA 122 MEGAVATNEGA KABLOVODA ZA POHORSKE VETRNICE!? ALI PA BODO V ČETRTEK VENDARLE IZREKLI TEMU TRAJNO MODER, RES ZELEN IN ODLOČEN NE!?, Ana Ašič, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 6. junij 2023, https://anaasicsic.com/2023/06/06/bodo-v-rusah-srcno-za-dobro-vseh-vpletenih-veternjakov-in-koristolovcev-poteptali-dobrobiti-kraja-prebivalcev-in-pohorja-ter-podprli-perfidni-manever-izigravanja-okoljske-zako/

Več: VSA UNIČEVALNA PATOLOGIJA VETRNE INDUSTRIJE! ZAKAJ IMAJO PRAV VSI, KI SO PROTI VETRNICAM NA POHORJU, KRASU IN KJERKOLI V SLOVENIJI? IN, VETRNE ELEKTRARNE SO GRADBENO INŽENIRSKI INDUSTRIJSKI OBJEKTI BREZ KLJUČNIH PREDPISOV!, Mag. Tomaž Ogrin, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 31. maj 2023, https://anaasicsic.com/2023/05/31/vsa-unicevalna-patologija-vetrne-industrije-zakaj-imajo-prav-vsi-ki-so-proti-vetrnicam-na-pohorju-krasu-in-povsod-drugod-po-sloveniji-in-vetrne-elektrarne-so-gradbeno-inzenirski-industrijski-obje/

Več: »POLJA VETRNIH ELEKTARN BI NEPOPRAVLJIVO SPREMENILA VIDNO PODOBO POHORJA, IZREDNO NEGATIVNO VPLIVALA NA FLORO IN FAVNO, NA PROSTOŽIVEČE IN OGROŽENE VRSTE TER ONEMOGOČILA NADALJNJI ZELENI RAZVOJ TURIZMA NA ZREŠKEM POHORJU IN PREŽIVETJE DRUŽINAM TER VSEM, KI SO POVEZANI Z NJIM!«, Boris Podvršnik, Barbara Soršak, Aleš Slapar, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 25. maj 2023, https://anaasicsic.com/2023/05/25/polja-vetrnih-elektarn-bi-nepopravljivo-spremenila-vidno-podobo-pohorjaizredno-negativno-vplivala-na-floro-in-favno-na-prostozivece-in-ogrozene-vrste-ter-onemogocila-nadaljnji-zeleni-razvoj-tu/

Več: »ZA MORDA POL ODSTOTKA VEČ ENERGIJE V OMREŽJU BOMO ŽRTVOVALI SRČIKO NARAVE, SPONZORIRALI ŠVICARSKI POŠTNI NABIRALNIK IN POSLOVNO HOBOTNICO, NEKOGA, KI SE JE OD TUKAJ PRESELIL V BRATISLAVO, OBVLADA PRAVNO IN BIROKRATSKO MAHINACIJO TER IMA MATOZA ZA ODVETNIKA!?«, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 15. maj 2023, https://anaasicsic.com/2023/05/15/za-morda-pol-odstotka-vec-energije-v-omrezju-bomo-zrtvovali-srciko-narave-sponzorirali-svicarski-postni-nabiralnik-in-poslovno-hobotnico-nekoga-ki-se-je-od-tukaj-preselil-v-bratislavo-obvlad/

Več: »PO TOČI ZVONITI JE PREPOZNO! TREBA SE JE PRAVOČASNO OZAVESTITI O ŠKODLJIVOSTI ZA ZDRAVJE, RAZVREDNOTENJU OKOLJA, ENERGETSKI NEUČINKOVITOSTI IN O OŠKODOVANJU PREBIVALCEV IN DAVKOPLAČEVALCEV, KI JIH PRINAŠA V OBČUTLJIV SLOVENSKI PROSTOR LAŽNO »ZELENA« VETRNO SUBVENCIJSKA ZLORABA!«, 3. del, Mag. Tomaž Ogrin, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 23. januar 2023, https://anaasicsic.com/2023/01/23/po-toci-zvoniti-je-prepozno-treba-se-je-pravocasno-ozavestiti-o-skodljivosti-za-zdravje-razvrednotenju-okolja-energetski-neucinkovitosti-in-o-oskodovanju-prebivalcev-in-davkoplacevalcev-ki-j/

Slika, ki vsebuje besede na prostem, nebo, vetrnica, drevo

Opis je samodejno ustvarjenKongresni trg, 5. marca 2024// Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo subtilno, omalovažujoče in podcenjujoče manipulira z ljudmi in slovenskim javnim mnenjem, tako da z otroškimi vetrnicami oglašuje industrijske vetrnične monstrume, ki so absolutno nesprejemljivi za slovensko naravno in kulturno krajino tako zaradi nesprejemljivega vpliva na naravo, okolje, prostor ter zdravje ljudi in živali, kot tudi zaradi elementarnega pomanjkanja vetra! // Foto: Facebook/Mope

Več: »TUDI PRI NAS SO TAKŠNI »BREZZOBI« LJUDJE. A NIKOMUR NE GRE TAKO SLABO, DA BI MORAL PRODATI NAŠE IN SVOJE ZDRAVJE. PA OČITNO BODO… KER LAHKO.«, Tea Lubej, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 20. Januar 2023, https://anaasicsic.com/2023/01/20/tudi-pri-nas-so-taksni-brezzobi-ljudje-a-nikomur-ne-gre-tako-slabo-da-bi-moral-prodati-nase-in-svoje-zdravje-pa-ocitno-bodo-ker-lahko/

Več: »V ZNANSTVENEM IN STROKOVNEM SVETU JE NESPREJEMLJIV HRUP VETRNIH ELEKTRARN DEJSTVO! NEKATERE BOLEZENSKE SPREMEMBE NEIZOGIBNO PRIZADENEJO NOTRANJE ORGANE VSEH, KI SO IZPOSTAVLJENI NIZKOFREKVENČNEMU IN INFRAZVOČNEMU PULZIRANJU VETRNIH TURBIN!«, 2. del, Mag. Tomaž Ogrin, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 16. januar 2023, https://anaasicsic.com/2023/01/16/v-znanstvenem-in-strokovnem-svetu-je-nesprejemljiv-hrup-vetrnih-elektrarn-dejstvo-nekatere-bolezenske-spremembe-neizogibno-prizadenejo-notranje-organe-vseh-ki-so-izpostavljeni-nizkofrekvencnem/

Več: »HRUP VETRNIH ELEKTRARN JE ZDRAVJU ŠKODLJIV, ZARADI PULZNE VIBRACIJE, KI NAS NEVIDNO, A V RESNICI SILOVITO ZADENE!«, 1. del, Mag. Tomaž Ogrin, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 10. januar 2023 https://anaasicsic.com/2023/01/10/hrup-vetrnih-elektrarn-je-zdravju-skodljiv-zaradi-pulzne-vibracije-ki-nas-nevidno-a-v-resnici-silovito-zadene/

Več: »VETRNE ELEKTRARNE NIKAKOR NE MOREJO BITI EKO, GEO IN BIO PRIJAZNA ENERGIJA, ČE JE UMEŠČENA V OHRANJENI NARAVI! NEVZDRŽNA JE NENASITNOST DRUŽBE, KI ZAHTEVA VEDNO VEČ ENERGIJE NA RAČUN NARAVE! NESPREJEMLJIVA JE DEGRADACIJA EDINSTVENE KULTURNE IN SVETOVNE NARAVNE DEDIŠČINE!«, Tomaž Zorman, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 7. februar 2022, https://anaasicsic.com/2022/02/07/vetrne-elektrarne-nikakor-ne-morejo-biti-eko-geo-in-bio-prijazna-energija-ce-je-umescena-v-ohranjeni-naravi-nevzdrzna-je-nenasitnost-druzbe-ki-zahteva-vedno-vec-energije-na-racun-narave-nes/

Več: »SRN Z MLADIČI IN KOŠUT S TELETI NI VEČ NA OBMOČJU VETRNE ELEKTRARNE!« ALI, KAKO NAM SENOŽEČANI IN VRHOVCI KAŽEJO, ZAKAJ SO LOVCI RES NEPOGREŠLJIVI, KREDIBILNI IN NEZAMENLJIVI NARAVOVARSTVENIKI TER ZGLEDNI VARUHI NARAVE!, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 5. februar 2022, https://anaasicsic.com/2022/02/05/srn-z-mladici-in-kosut-s-teleti-ni-vec-na-obmocju-vetrne-elektrarne-ali-kako-nam-senozecani-in-vrhovci-kazejo-zakaj-so-lovci-res-nepogresljivi-kredibilni-in-nezamenljivi-naravovarstven/

Več: SENOŽEŠKI LOVCI: »VETRNE ELEKTRARNE BI NEPOPRAVLJIVO RAZVREDNOTILE ŽIVLJENJSKI PROSTOR LJUDEM IN PROSTOŽIVEČIM BITJEM NA TEM OBMOČJU TER TRAJNO SPREMENILE IN ONESNAŽILE NARAVO!« Lovci Lovske družine Senožeče // Zanjo Egon Colja, starešina Lovske družine Senožeče, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 2. februar 2022, https://anaasicsic.com/2022/02/02/vetrne-elektrarne-bi-nepopravljivo-razvrednotile-zivljenjski-prostor-ljudem-in-prostozivecim-bitjem-na-tem-obmocju-ter-trajno-spremenile-in-onesnazile-naravo/

Več: ALI JE VETRNA ENERGIJA RES PRAVA IZBIRA ZA SLOVENIJO?, Diego Loredan, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 20. januar 2022, https://anaasicsic.com/2022/01/20/ali-je-vetrna-energija-res-prava-izbira-za-slovenijo/

Več: VETRNA ENERGIJA NI ZELENA ENERGIJA! IN, KDAJ BO NARAVOVARSTVO ZMAGALO?, Ana Ašič, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 22. december 2021, https://anaasicsic.com/2021/12/22/vetrna-energija-ni-zelena-energija-in-kdaj-bo-naravovarstvo-zmagalo/

Več: BOLJ KOT VIZJAKA BI BILO TA TRENUTEK TREBA VREČI IZ SLUŽBE NA MINISTRSTVU ZA OKOLJE TJAŠO GREGORIČ! ALI PA KAR OBA! IN ŠE KOGA!, Ana Ašič, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 18. december 2021, https://anaasicsic.com/2021/12/18/bolj-kot-vizjaka-bi-bilo-ta-trenutek-in-takoj-treba-vreci-iz-sluzbe-na-ministrstvu-za-okolje-tjaso-gregoric-ali-pa-kar-oba-in-se-koga/

Več: PROBLEM SLOVENIJE JE, DA NI DOVOLJ VETRA, ČE PA ŽE, JE TO NEENAKOMERNA BURJA, KI NI NAJBOLJ PRIMERNA ZA PRIDOBIVANJE ELEKTRIKE, Dragan Arrigler, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 21. december 2021, https://anaasicsic.com/2021/12/21/problem-slovenije-je-da-ni-dovolj-vetra-ce-pa-ze-je-to-neenakomerna-burja-ki-ni-najbolj-primerna-za-pridelovanje-elektrike/

Več: KO GRE ZA VPRAŠANJE ŽIVLJENJ VSEH BITIJ NA ENI STRANI TER DEGRADACIJE IN SMRTI NA DRUGI, MORA BITI ODGOVOR JASEN!, Miloš Šonc, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 23. december 2021, https://anaasicsic.com/2021/12/23/ko-gre-za-vprasanje-zivljenj-vseh-bitij-na-eni-strani-ter-degradacije-in-smrti-na-drugi-mora-biti-odgovor-jasen/

Slika, ki vsebuje besede drevo, na prostem, gora, trava

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Jošt Gantar

Po novici je zgodba. Za njo smo mi.

NARAVA. OKOLJE & PROSTOR. ARHITEKTURA. TEHNIŠKA & INŽENIRSKA KULTURA. MEDIJI. ZNANOST & UMETNOST.

Od narave. Do umetnosti.

ZGODBE O NARAVI IN DRUŽBI.

ANA AŠIČ SIC! PUBLICISTIKA S POGLEDOM.

https://anaasicsic.com

Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

anaasicsic.journalism.in.focus@proton.me

asicanasic@gmail.com

Odgovorna urednica

Ana Ašič

Majhen portal. Za velike zgodbe.

Slika, ki vsebuje besede trava, na prostem, drevo, gozd

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Marjan Artnak

Dragi bralci in bralke, v raziskovanje, pisanje, urejanje in objavljanje zgodb, ki so pred vami, vlagamo veliko nesebičnega truda, časa in vsega, kar stane. Ker to razumete, in nas pri naših prizadevanjih za angažirano, kritično, avtentično, profesionalno in etično ter zares neodvisno novinarstvo podpirate, smo vam vnaprej iz srca hvaležni!

DONACIJA SIC!

Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom

Izdajatelj

Hiša Zvezd, Zavod za umetnost in ustvarjalne vizije, Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

zavod.za.umetnost.hisa.zvezd@gmail.com

TRR: IBAN SI56 0400 0027 6714 363  NOVA KBM d.d.

Namen nakazila // Purpose: DONACIJA SIC! // DONATION SIC!   Koda namena // Purpose Code: CHAR

HVALA!

Slika, ki vsebuje besede sesalec, na prostem, drevo, veverica

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Marjan Artnak

»Na tistih gričih si se zjutraj zbudil in pomislil: tu sem in prav je, da sem tu.«

Karen Blixen

Slika, ki vsebuje besede besedilo

Opis je samodejno ustvarjen 2019,2020,2021,2022, 2023,2024©Vse pravice pridržane.  Badge Heart with solid fill   Avtentično! Ustvarjeno brez umetne inteligence! AI Free!

Editor:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap