Slika, ki vsebuje besede nebo, zunanje, zunanji predmet, vetrnica Opis je samodejno ustvarjen

KO GRE ZA VPRAŠANJE ŽIVLJENJ VSEH BITIJ NA ENI STRANI TER DEGRADACIJE IN SMRTI NA DRUGI, MORA BITI ODGOVOR JASEN!

»Težko bi se kot laik in hkrati uporabnik dokončno opredelil in opredeljeval do nekaterih strokovnih vprašanj sedanjosti in prihodnosti, ki zahtevajo odgovor takoj in zdaj. A vendar se zdi, da je čas opredelitve prišel in da je tu pri vseh nas, pri meni pri vas in pri vsakem prebivalcu tega planeta. Ko gre za vprašanje življenj vseh bitij na eni strani ter degradacije in smrti na drugi strani, mora biti odgovor jasen!«

Foto: Dragan Arrigler

Odziv: Miloš Šonc

Foto: Dragan Arrigler

Odziv na tekst: VETRNA ENERGIJA NI ZELENA ENERGIJA! IN, KDAJ BO NARAVOVARSTVO ZMAGALO?

https://anaasicsic.com/2021/12/22/vetrna-energija-ni-zelena-energija-in-kdaj-bo-naravovarstvo-zmagalo/

Slika, ki vsebuje besede nebo, zunanje, zunanji predmet, vetrnica

Opis je samodejno ustvarjen 23. december 2021

Ko se postavlja vprašanje ali zapreti TEŠ 6 danes ali leta 2030, 2050, ali kadarkoli, je odgovor jasen! Zdaj! Zaradi nas in zanamcev.

In ko se postavlja vprašanje, ali postavljati JEK 2, sedaj, ko jedrsko energijo povsod po svetu opuščajo, je odgovor tudi jasen! Ne! Zaradi nas in zanamcev.

Ko se postavlja  vprašanje, ali postavljati vetrnice na mestih, ki degradirajo okolje, naravo, življenje, kljub dvomljivim rezultatom, je odgovor jasen! Ne! Zaradi nas in zanamcev.

Ko včeraj vračam veliko število steklenic v trgovino – zastonj, umitih, in jih komajda vzamejo, ker imajo nalepke (?!), ki jih morajo odstraniti; in ker to zahtevajo predpisi, saj gredo sicer te steklenice v kontejner za steklo, kot mi »pojasnijo« –  čeprav je ogromno energije potrebno za izdelavo novih, mi zadeva ni jasna!

Ko pobiram plastiko po poti, kjer dnevno hodim s psom in je naberem za dve veliki vreči, mi zadeva ni jasna! Ali ni bil že pred leti sprejet nek mil predpis o zmanjšanju in o tem, da plastična embalaža ne bo več naprodaj?

Ko se spomnim, kako me je sodelavec iz tujine, konkretno iz Nemčije ob obisku začudeno vprašal, ali vse noči svetijo reflektorji in osvetljujejo posamezne objekte na hribčkih in v mestih oziroma ali je vsa osvetljava neprekinjena in zakaj ter kdo to plača, nisem imel odgovora. Pa še in še….

A vendar brez elektrike ne moremo. Racionalizacija, danes, takoj, tu pri meni, pri vas, pri vseh. Z odgovornim odnosom do vsakega posebej in vseh skupaj.

V razvoj pa z znanostjo, trezno, odgovorno, v prihodnost z vodikom in še morda s čim novim. Predvsem pa s takojšnjim spremenjenim našim razmišljanjem in ravnanjemkar se tiče energije! In z zmanjšano potrošniško miselnostjo vseh nas!

Vsekakor vam hvala za razmišljajoče in kritične ter tudi odgovorne vsebine in probleme! In še to, ni nujno, da imam v vsem prav, a vendar se narava že odziva in to po svoje. Ne po naših pričakovanjih! Prav tako pa je zelo sporno, da bi ključne odločitve razvoja in življenja prepustili redkim in »vsevednim« državnim uradnikom, ali pa celo »strokovnjakom«.

Slika, ki vsebuje besede nebo, zunanje, zunanji predmet, vetrnica

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Dragan Arrigler

Več: VETRNA ENERGIJA NI ZELENA ENERGIJA! IN, KDAJ BO NARAVOVARSTVO ZMAGALO?, Ana Ašič, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 22. december 2021, https://anaasicsic.com/2021/12/22/vetrna-energija-ni-zelena-energija-in-kdaj-bo-naravovarstvo-zmagalo/

Več: PROBLEM SLOVENIJE JE, DA NI DOVOLJ VETRA, ČE PA ŽE, JE TO NEENAKOMERNA BURJA, KI NI NAJBOLJ PRIMERNA ZA PRIDOBIVANJE ELEKTRIKE, Dragan Arrigler, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 21. december 2021, https://anaasicsic.com/2021/12/21/problem-slovenije-je-da-ni-dovolj-vetra-ce-pa-ze-je-to-neenakomerna-burja-ki-ni-najbolj-primerna-za-pridelovanje-elektrike/

Več: BOLJ KOT VIZJAKA BI BILO TA TRENUTEK TREBA VREČI IZ SLUŽBE NA MINISTRSTVU ZA OKOLJE TJAŠO GREGORIČ! ALI PA KAR OBA! IN ŠE KOGA!, Ana Ašič, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 18. december 2021, https://anaasicsic.com/2021/12/18/bolj-kot-vizjaka-bi-bilo-ta-trenutek-in-takoj-treba-vreci-iz-sluzbe-na-ministrstvu-za-okolje-tjaso-gregoric-ali-pa-kar-oba-in-se-koga/

Slika, ki vsebuje besede nebo, zunanje, prst, sled

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Dragan Arrigler

Po novici je zgodba. Za njo smo mi. Sic! Publicistika s pogledom.

NARAVA. OKOLJE & PROSTOR. ARHITEKTURA. TEHNIŠKA & INŽENIRSKA KULTURA. MEDIJI. ZNANOST & UMETNOST.

Od narave. Do umetnosti.

ZGODBE O NARAVI IN DRUŽBI.

ANA AŠIČ SIC! PUBLICISTIKA S POGLEDOM.

https://anaasicsic.com

Majhen portal. Za velike zgodbe.

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen2019,2020,2021©Vse pravice pridržane.

Editor:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap