Slika, ki vsebuje besede drevo, na prostem, gora, trava Opis je samodejno ustvarjen

ŠE PRAVOČASNA STREZNITEV? RUŠE IN SLOVENSKA BISTRICA SE VENDARLE VRAČATA K SVOJEMU KLENEMU POHORSKEMU BISTVU! V OBJEM NEPRECENLJIVEGA BOGASTVA, KI JE BREZ DVOMA V NJUNEM NEOKRNJENEM POHORJU IN NARAVI! A KJE JE ZDAJ DRŽAVA!? IN, KDAJ SE BO ONA STREZNILA!?

Tu gre za velika strateška vprašanja posameznih regij in države, ki jih prav gotovo ne morejo voditi in usmerjati zgolj po hitrem in lahkem zaslužku hlepeči in na politično sproduciranem »zelenem« valu »energetsko prehodne« histerije jahajoči posamezniki, ki so zavohali to »zeleno zlato jamo« neomejenega izčrpavanja javnega davkoplačevalskega denarja, za vse drugo pa jim, kljub še tako »spoliranim« medijskim in facebook sporočilom, ni v resnici niti malo mar; ampak so odgovori na ta vprašanja lahko postavljeni le na zelo resnih in prav vse dejavnike v naravi in družbi upoštevajočih argumentih ter vizijah, ki mislijo veliko dlje v prihodnost in jim je mar za mnogo več kot le za jutrišnje brezskrbno poležavanje po Sejšelih in Martiniqueu, daleč od vse degradacije, ki so jo povzročili tam, kjer so v brezskrupuloznem korakanju čez vse lokalne naravne, kulturne in družbene vrednote devastirali prostor za dosego svojih nenasitnih in neustavljivih zaslužkarskih ciljev! Ruše in Slovenska Bistrica sta v tednu, ki je za nami, pokazali, da to razumeta, da sta se tega začeli zavedati; in da sta se v tem smislu streznili!

Slika, ki vsebuje besede pokrajina, narava, na prostem, potok

Opis je samodejno ustvarjenFoto: Matej Štegar

Tekst: Ana Ašič

Foto: Jošt Gantar, Matej Štegar, Jurij Gulič, Marjan Artnak

Naslovna fotografija: Jošt Gantar

Slika, ki vsebuje besede drevo, na prostem, gora, trava

Opis je samodejno ustvarjen 10. junij 2023

Kot smo že poročali na našem spletnem portalu, je bil v četrtek, 8. junija, precej odločilen dan za Pohorje in njegovo, pa tudi vseslovensko vetrnično prihodnost, saj sta se občinska sveta ruške in slovenskobistriške občine vsak na svoji strani Pohorja, vsak na svoj način, skladno s stopnjo vpletenosti in vsebinsko poanto, kjer gre v Rušah za umestitev kablovoda z Areha v Ruše, v Slovenski Bistrici pa za umestitev gigantskih vetrnic na območju Rogle, Treh kraljev in Areha, na popoldanskih sejah v bistvu izrekala o »vetrnični« oziroma »nevetrnični« prihodnosti Pohorja, posledično in precedenčno pa v tem smislu v kar precejšnji meri tudi o vseslovenski vetrnični perspektivi.

Občinski svetniki v Rušah so v četrtek sprejeli štiri sklepe, v katerih so s prvim sklepom potrdili, da so se seznanili z gradivi glede namere o umeščanju 122 megavatnega kablovoda; v drugem so jasno izrazili, da se ne strinjajo s podpisom služnostne pogodbe; v tretjem sklepu so izrecno navedli, da občinski svet Občine Ruše nasprotuje zahtevku Energije na veter d.o.o. za knjiženje služnostne pravice na občinskih parcelah za umeščanje kablovoda; v četrtem pa je ruški občinski svet jasno pozval Vlado RS, da ustavi postopek umeščanja vetrnih elektrarn na Pohorju in posledično kablovoda v občini Ruše! Če bo pri tem občinski svet skupaj z županjo Urško Repolusk dosledno, trdno in trajno vztrajal, so in bodo Ruše, kot smo že večkrat povedali, naredile mnogo dobrega zase, za Pohorje in za vso Slovenijo.

Prav tako odločno in povsem enoglasno, ne glede na strankarsko pripadnost, se je v četrtek o vetrnicah na Pohorju izreklo vseh trideset občinskih svetnikov Slovenske Bistrice, ki so nedvoumno in popolnoma poenoteno podprli predlog dr. Ivana Žagarja, dolgoletnega župana in profesorja za predmetno področje energetike na Tehniški fakulteti Univerze v Mariboru, da sprejmejo »Obvezno razlago Odloka o sprejetju prostorsko ureditvenih pogojev za celotno območje Občine Slovenska Bistrica (Ur. List RS, št. 34/2015, 85/2015 in 67/2018)«, v kateri so med drugim jasno opredeljeni pogoji za postavitev vetrnih elektrarn, pri čemer lahko lokalna skupnost pod strogimi zakonskimi in prostorskimi pogoji in le ob soglasju krajevne skupnosti, dovoli le gradnjo malih vetrnih elektrarn do 1 megavata nazivne moči in na kmetijska zemljišča, ki so ocenjena z manj kot 35 bonitetnimi točkami.

Vsekakor je bila ta izredna seja Občinskega sveta Občine Slovenska Bistrica diskurzivno in vsebinsko prelomna, saj so bistriški svetniki eksplicitno, da bolj ne bi mogli, dali vedeti tem, ki se, kljub temu, da je videti, da so brez denarja in kapitala, razglašajo za investitorje več sto milijonske investicije! Sic!, oziroma njihovim predstavnikom, skratka, tem ljudem so dali jasen signal, da imajo dovolj pritiskov, zavajanj, manipulacij, prikrivanj in preigravanj, prav tako pa tudi vseh njihovih piar prijemov in orodij in medijskih kampanj, kjer lokalni in širši slovenski javnosti mečejo pesek v oči in na lokalno skupnost izvajajo pritisk s pompoznimi naslovi in medijskimi sporočili, češ da so tik pred izdajo gradbenih dovoljenj in gradnje vetrnic na Pohorju, na nobeni od pristojnih institucij pa nihče o tem silnem »timingu tik pred zdajci« ne ve nič!

Slika, ki vsebuje besede na prostem, trava, oblak, nebo

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Jurij Gulič

Predvsem pa so se bistriški svetniki soglasno izrekli o tem in podprli župana pri njegovem vztrajanju, da se o 56 vetrnicah na Pohorju lahko odloča le na podlagi državnega prostorskega načrta! »To je zame in za našo občino edina prava in zakonita pot! Državni prostorski načrt, v okviru katerega so narejene vse okoljske presoje, ovrednoteni vsi vplivi na okolje, in kjer se o tako velikem posegu v prostor v široki javni razpravi lahko izrečejo prav vsi, ki jih projekt prizadeva, vsi deležniki, zainteresirana javnost, civilne iniciative, vse stroke in seveda lokalna skupnost, tudi vsak od teh več kot 600 občanov iz peticije! O tem tudi ne more razpravljati in odločati le občina Slovenska Bistrica, nenazadnje je le del Pohorja v naši občini, ampak morajo imeti besedo tudi vse sosednje občine! Poleg tega imamo zdaj tu Partnerstvo za Pohorje, ki mora tudi imeti kakšno besedo pri tem, kakšno Pohorje in kaj na njem si v prihodnosti želimo in česa ne!« je bil jasen dr. Ivan Žagar.

V tem smislu aktualne razprave in problematika tako pohorskih vetrnic kot ruškega kablovoda zanje jasno kažejo, da vetrna energija in umeščanje vetrnic v slovenski prostor ne more biti samo na ramenih lokalnih skupnosti; v enaki meri pomembno pa je seveda tudi, da postopki absolutno ne morejo teči mimo njih!

Tu gre za velika strateška vprašanja posameznih regij in države, ki jih prav gotovo ne morejo voditi in usmerjati zgolj po hitrem in lahkem zaslužku hlepeči in na politično sproduciranem »zelenem« valu »energetsko prehodne« histerije jahajoči posamezniki, ki so zavohali to »zeleno zlato jamo« neomejenega izčrpavanja javnega davkoplačevalskega denarja, za vse drugo pa jim, kljub še tako »spoliranim« facebook sporočilom, ni v resnici niti malo mar; ampak so odgovori na ta vprašanja lahko postavljeni le na zelo resnih in prav vse dejavnike v naravi in družbi upoštevajočih argumentih ter vizijah, ki mislijo veliko dlje v prihodnost in jim je mar za mnogo več kot le za jutrišnje brezskrbno poležavanje po Sejšelih in Martiniqueu, daleč od vse degradacije, ki so jo povzročili tam, kjer so v brezskrupuloznem korakanju čez vse lokalne naravne, kulturne in družbene vrednote devastirali prostor za dosego svojih nenasitnih in neustavljivih zaslužkarskih ciljev!

Ruše in Slovenska Bistrica sta v tednu, ki je za nami, pokazali, da to razumeta, da sta se tega začeli zavedati; in da sta se v tem smislu streznili!

Skrajni čas pa je, da bi se v tem smislu zbrihtala tudi država! In končno rekla to, kar danes ve praktično že vsak slovenski prvošolček: Vetrnice niso prava izbira za Slovenijo! In zato tu, v tem edinstvenem, fragilnem in v resnici brezvetrnem naravnem in kulturnem okolju, ki je največji in pravzaprav edini dolgoročno resen, trajen in realen razvojni in v socialnem smislu najširši preživetveni potencial Slovenije, vetrnih elektrarn pač ne bo!

Edini argument, ki na koncu po vseh preiskovalnih preverjanjih in znanstvenih tehtanjih in argumentiranih razpravah »ostane«, edina dobrobit vetrnih elektrarn v Sloveniji bi bila ta, da se z eko subvencijskimi sredstvi pri postavljanju vetrnic v prostor in seveda potem ves čas obratovanja, okoristi majhna skupina posameznikov, ki so vešči lova na javni denar! Da so prav oni ob tem v resnici uničevalci javnega in naravnega prostora in življenja v njem, pa tem samozvanim »investitorjem« itak ni mar! Njihov svet, njihov planet, njihova galaksija je v prav vseh pogledih daleč, daleč vstran!

Prebivalci Ruš, Slovenske Bistrice, Pohorja in vseh drugih destinacij, kjer jim ti lovci na »eko« subvencijska sredstva vse bolj brezobzirno in nasilno želijo vsiliti nekaj, česar ne želijo, kažejo vse večjo državljansko zrelost in modrost ter res zdravo vizionarsko razmišljanje, prisebnost in odgovornost! Zdaj je resno na vrsti slovenska država in vsaj odgovorni del politike, da se jim pri tem pridružita in jih odločilno in odločno podpreta!

Slika, ki vsebuje besede drevo, na prostem, gora, trava

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Jošt Gantar

Več: BODO V RUŠAH »SRČNO ZA DOBRO VSEH« VPLETENIH »VETERNJAKOV« IN KORISTOLOVCEV POTEPTALI DOBROBITI KRAJA, PREBIVALCEV IN POHORJA TER PODPRLI PERFIDNI MANEVER IZIGRAVANJA OKOLJSKE ZAKONODAJE PRI PROSTORSKEM UMEŠČANJU VISOKO NAPETOSTNEGA 122 MEGAVATNEGA KABLOVODA ZA POHORSKE VETRNICE!? ALI PA BODO V ČETRTEK VENDARLE IZREKLI TEMU TRAJNO MODER, RES ZELEN IN ODLOČEN NE!?, Ana Ašič, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 6. junij 2023, https://anaasicsic.com/2023/06/06/bodo-v-rusah-srcno-za-dobro-vseh-vpletenih-veternjakov-in-koristolovcev-poteptali-dobrobiti-kraja-prebivalcev-in-pohorja-ter-podprli-perfidni-manever-izigravanja-okoljske-zako/

Slika, ki vsebuje besede pokrajina, na prostem, trava, drevo

Opis je samodejno ustvarjen Foto: visitmaribor.si

Več: VSA UNIČEVALNA PATOLOGIJA VETRNE INDUSTRIJE! ZAKAJ IMAJO PRAV VSI, KI SO PROTI VETRNICAM NA POHORJU, KRASU IN KJERKOLI V SLOVENIJI? IN, VETRNE ELEKTRARNE SO GRADBENO INŽENIRSKI INDUSTRIJSKI OBJEKTI BREZ KLJUČNIH PREDPISOV!, Mag. Tomaž Ogrin, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 31. maj 2023, https://anaasicsic.com/2023/05/31/vsa-unicevalna-patologija-vetrne-industrije-zakaj-imajo-prav-vsi-ki-so-proti-vetrnicam-na-pohorju-krasu-in-povsod-drugod-po-sloveniji-in-vetrne-elektrarne-so-gradbeno-inzenirski-industrijski-obje/

Več: »POLJA VETRNIH ELEKTARN BI NEPOPRAVLJIVO SPREMENILA VIDNO PODOBO POHORJA, IZREDNO NEGATIVNO VPLIVALA NA FLORO IN FAVNO, NA PROSTOŽIVEČE IN OGROŽENE VRSTE TER ONEMOGOČILA NADALJNJI ZELENI RAZVOJ TURIZMA NA ZREŠKEM POHORJU IN PREŽIVETJE DRUŽINAM TER VSEM, KI SO POVEZANI Z NJIM!«, Boris Podvršnik, Barbara Soršak, Aleš Slapar, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 25. maj 2023, https://anaasicsic.com/2023/05/25/polja-vetrnih-elektarn-bi-nepopravljivo-spremenila-vidno-podobo-pohorjaizredno-negativno-vplivala-na-floro-in-favno-na-prostozivece-in-ogrozene-vrste-ter-onemogocila-nadaljnji-zeleni-razvoj-tu/

Več: »ZA MORDA POL ODSTOTKA VEČ ENERGIJE V OMREŽJU BOMO ŽRTVOVALI SRČIKO NARAVE, SPONZORIRALI ŠVICARSKI POŠTNI NABIRALNIK IN POSLOVNO HOBOTNICO, NEKOGA, KI SE JE OD TUKAJ PRESELIL V BRATISLAVO, OBVLADA PRAVNO IN BIROKRATSKO MAHINACIJO TER IMA MATOZA ZA ODVETNIKA!?«, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 15. maj 2023, https://anaasicsic.com/2023/05/15/za-morda-pol-odstotka-vec-energije-v-omrezju-bomo-zrtvovali-srciko-narave-sponzorirali-svicarski-postni-nabiralnik-in-poslovno-hobotnico-nekoga-ki-se-je-od-tukaj-preselil-v-bratislavo-obvlad/

Več: »PO TOČI ZVONITI JE PREPOZNO! TREBA SE JE PRAVOČASNO OZAVESTITI O ŠKODLJIVOSTI ZA ZDRAVJE, RAZVREDNOTENJU OKOLJA, ENERGETSKI NEUČINKOVITOSTI IN O OŠKODOVANJU PREBIVALCEV IN DAVKOPLAČEVALCEV, KI JIH PRINAŠA V OBČUTLJIV SLOVENSKI PROSTOR LAŽNO »ZELENA« VETRNO SUBVENCIJSKA ZLORABA!«, 3. del, Mag. Tomaž Ogrin, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 23. januar 2023, https://anaasicsic.com/2023/01/23/po-toci-zvoniti-je-prepozno-treba-se-je-pravocasno-ozavestiti-o-skodljivosti-za-zdravje-razvrednotenju-okolja-energetski-neucinkovitosti-in-o-oskodovanju-prebivalcev-in-davkoplacevalcev-ki-j/

Več: »TUDI PRI NAS SO TAKŠNI »BREZZOBI« LJUDJE. A NIKOMUR NE GRE TAKO SLABO, DA BI MORAL PRODATI NAŠE IN SVOJE ZDRAVJE. PA OČITNO BODO… KER LAHKO.«, Tea Lubej, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 20. Januar 2023, https://anaasicsic.com/2023/01/20/tudi-pri-nas-so-taksni-brezzobi-ljudje-a-nikomur-ne-gre-tako-slabo-da-bi-moral-prodati-nase-in-svoje-zdravje-pa-ocitno-bodo-ker-lahko/

Več: »V ZNANSTVENEM IN STROKOVNEM SVETU JE NESPREJEMLJIV HRUP VETRNIH ELEKTRARN DEJSTVO! NEKATERE BOLEZENSKE SPREMEMBE NEIZOGIBNO PRIZADENEJO NOTRANJE ORGANE VSEH, KI SO IZPOSTAVLJENI NIZKOFREKVENČNEMU IN INFRAZVOČNEMU PULZIRANJU VETRNIH TURBIN!«, 2. del, Mag. Tomaž Ogrin, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 16. januar 2023, https://anaasicsic.com/2023/01/16/v-znanstvenem-in-strokovnem-svetu-je-nesprejemljiv-hrup-vetrnih-elektrarn-dejstvo-nekatere-bolezenske-spremembe-neizogibno-prizadenejo-notranje-organe-vseh-ki-so-izpostavljeni-nizkofrekvencnem/

Več: »HRUP VETRNIH ELEKTRARN JE ZDRAVJU ŠKODLJIV, ZARADI PULZNE VIBRACIJE, KI NAS NEVIDNO, A V RESNICI SILOVITO ZADENE!«, 1. del, Mag. Tomaž Ogrin, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 10. januar 2023 https://anaasicsic.com/2023/01/10/hrup-vetrnih-elektrarn-je-zdravju-skodljiv-zaradi-pulzne-vibracije-ki-nas-nevidno-a-v-resnici-silovito-zadene/

Več: »VETRNE ELEKTRARNE NIKAKOR NE MOREJO BITI EKO, GEO IN BIO PRIJAZNA ENERGIJA, ČE JE UMEŠČENA V OHRANJENI NARAVI! NEVZDRŽNA JE NENASITNOST DRUŽBE, KI ZAHTEVA VEDNO VEČ ENERGIJE NA RAČUN NARAVE! NESPREJEMLJIVA JE DEGRADACIJA EDINSTVENE KULTURNE IN SVETOVNE NARAVNE DEDIŠČINE!«, Tomaž Zorman, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 7. februar 2022, https://anaasicsic.com/2022/02/07/vetrne-elektrarne-nikakor-ne-morejo-biti-eko-geo-in-bio-prijazna-energija-ce-je-umescena-v-ohranjeni-naravi-nevzdrzna-je-nenasitnost-druzbe-ki-zahteva-vedno-vec-energije-na-racun-narave-nes/

Več: »SRN Z MLADIČI IN KOŠUT S TELETI NI VEČ NA OBMOČJU VETRNE ELEKTRARNE!« ALI, KAKO NAM SENOŽEČANI IN VRHOVCI KAŽEJO, ZAKAJ SO LOVCI RES NEPOGREŠLJIVI, KREDIBILNI IN NEZAMENLJIVI NARAVOVARSTVENIKI TER ZGLEDNI VARUHI NARAVE!, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 5. februar 2022, https://anaasicsic.com/2022/02/05/srn-z-mladici-in-kosut-s-teleti-ni-vec-na-obmocju-vetrne-elektrarne-ali-kako-nam-senozecani-in-vrhovci-kazejo-zakaj-so-lovci-res-nepogresljivi-kredibilni-in-nezamenljivi-naravovarstven/

Več: SENOŽEŠKI LOVCI: »VETRNE ELEKTRARNE BI NEPOPRAVLJIVO RAZVREDNOTILE ŽIVLJENJSKI PROSTOR LJUDEM IN PROSTOŽIVEČIM BITJEM NA TEM OBMOČJU TER TRAJNO SPREMENILE IN ONESNAŽILE NARAVO!« Lovci Lovske družine Senožeče // Zanjo Egon Colja, starešina Lovske družine Senožeče, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 2. februar 2022, https://anaasicsic.com/2022/02/02/vetrne-elektrarne-bi-nepopravljivo-razvrednotile-zivljenjski-prostor-ljudem-in-prostozivecim-bitjem-na-tem-obmocju-ter-trajno-spremenile-in-onesnazile-naravo/

Več: ALI JE VETRNA ENERGIJA RES PRAVA IZBIRA ZA SLOVENIJO?, Diego Loredan, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 20. januar 2022, https://anaasicsic.com/2022/01/20/ali-je-vetrna-energija-res-prava-izbira-za-slovenijo/

Več: VETRNA ENERGIJA NI ZELENA ENERGIJA! IN, KDAJ BO NARAVOVARSTVO ZMAGALO?, Ana Ašič, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 22. december 2021, https://anaasicsic.com/2021/12/22/vetrna-energija-ni-zelena-energija-in-kdaj-bo-naravovarstvo-zmagalo/

Več: BOLJ KOT VIZJAKA BI BILO TA TRENUTEK TREBA VREČI IZ SLUŽBE NA MINISTRSTVU ZA OKOLJE TJAŠO GREGORIČ! ALI PA KAR OBA! IN ŠE KOGA!, Ana Ašič, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 18. december 2021, https://anaasicsic.com/2021/12/18/bolj-kot-vizjaka-bi-bilo-ta-trenutek-in-takoj-treba-vreci-iz-sluzbe-na-ministrstvu-za-okolje-tjaso-gregoric-ali-pa-kar-oba-in-se-koga/

Več: PROBLEM SLOVENIJE JE, DA NI DOVOLJ VETRA, ČE PA ŽE, JE TO NEENAKOMERNA BURJA, KI NI NAJBOLJ PRIMERNA ZA PRIDOBIVANJE ELEKTRIKE, Dragan Arrigler, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 21. december 2021, https://anaasicsic.com/2021/12/21/problem-slovenije-je-da-ni-dovolj-vetra-ce-pa-ze-je-to-neenakomerna-burja-ki-ni-najbolj-primerna-za-pridelovanje-elektrike/

Več: KO GRE ZA VPRAŠANJE ŽIVLJENJ VSEH BITIJ NA ENI STRANI TER DEGRADACIJE IN SMRTI NA DRUGI, MORA BITI ODGOVOR JASEN!, Miloš Šonc, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 23. december 2021, https://anaasicsic.com/2021/12/23/ko-gre-za-vprasanje-zivljenj-vseh-bitij-na-eni-strani-ter-degradacije-in-smrti-na-drugi-mora-biti-odgovor-jasen/

Slika, ki vsebuje besede na prostem, nebo, propeler, mlin na veter

Opis je samodejno ustvarjen Foto: rechargenews

Po novici je zgodba. Za njo smo mi.

NARAVA. OKOLJE & PROSTOR. ARHITEKTURA. TEHNIŠKA & INŽENIRSKA KULTURA. MEDIJI. ZNANOST & UMETNOST.

Od narave. Do umetnosti.

ZGODBE O NARAVI IN DRUŽBI.

ANA AŠIČ SIC! PUBLICISTIKA S POGLEDOM.

https://anaasicsic.com

Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

anaasicsic.journalism.in.focus@gmail.com

asicanasic@gmail.com

Odgovorna urednica

Ana Ašič

Majhen portal. Za velike zgodbe.

Slika, ki vsebuje besede trava, na prostem, drevo, gozd

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Marjan Artnak

Dragi bralci in bralke, v raziskovanje, pisanje, urejanje in objavljanje zgodb, ki so pred vami, vlagamo veliko nesebičnega truda, časa in vsega, kar stane. Ker to razumete, in nas pri naših prizadevanjih za angažirano, kritično, avtentično, profesionalno in etično ter zares neodvisno novinarstvo podpirate, smo vam vnaprej iz srca hvaležni!

DONACIJA SIC!

Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom

Izdajatelj

Hiša Zvezd, Zavod za umetnost in ustvarjalne vizije, Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

zavod.za.umetnost.hisa.zvezd@gmail.com

TRR: IBAN SI56 0400 0027 6714 363  NOVA KBM d.d.

Namen nakazila // Purpose: DONACIJA SIC! // DONATION SIC!   Koda namena // Purpose Code: CHAR

HVALA!

Slika, ki vsebuje besede sesalec, na prostem, drevo, veverica

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Marjan Artnak

»Na tistih gričih si se zjutraj zbudil in pomislil: tu sem in prav je, da sem tu.«

Karen Blixen

Slika, ki vsebuje besede besedilo

Opis je samodejno ustvarjen 2019,2020,2021,2022, 2023©Vse pravice pridržane. Badge Heart with solid fill  Avtentično! Ustvarjeno brez umetne inteligence! AI Free!

Editor:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap