Slika, ki vsebuje besede sneg, drevo, zunanje, nebo Opis je samodejno ustvarjen

BODO POSLANCI SLOVENSKEGA DRŽAVNEGA ZBORA RES NEODGOVORNO POPUSTILI OFENZIVNIM PRITISKOM LOVSKIH IN DRUGIH INTERESNIH SKUPIN TER 16. FEBRUARJA SERVILNO PRIŽGALI ZELENO LUČ UNIČENJU DRŽAVNIH LOVIŠČ S POSEBNIM NAMENOM!?!

In tej nenasitni in samovoljni interesno politično korporativni »zvezi« naj bo zdaj na milost in nemilost »podzakonske ravni« prepuščena usoda 10 odstotkov slovenskega ozemlja in narave, deset raznolikih, pokrajinsko značilnih habitatnih in biodiverzitetnih območij, deset državnih lovišč s posebnim namenom, ki bi prav zaradi te »posebne namembnosti«, ki jo predstavlja ekološka, edukativna in varstvena funkcija teh lovišč, dejansko morala, kot predlagajo nekateri zavzeti diskutanti, lovci in poznavalci, preiti kvečjemu in čimprej pod okrilje ministrstva za okolje in prostor!?! Ne pa v roke negotove upravljalske prihodnosti slovenskega »ljubiteljskega« lovstva in nenasitnih utilitarnih interesno politično oligarhičnih ozadij ter s tem v kremplje najbolj brezobzirne uzurpacije skupnega dobrega; in nikakor ne v dobro zgolj kakšne resnične »poprave krivic«, pod krinko katere ta vsemogočno povezana nenasitna zloraba manipulativno nastopa!

Slika, ki vsebuje besede zunanje, gora, stoječe, kamen

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Vlado Jehart

Predlagano brisanje 68. člena in s tem lovišč s posebnim namenom iz Zakona o divjadi in lovstvu je v trenutnih razmerah in okoliščinah, prvič, popolnoma nepotrebno in neupravičeno, tudi in še posebej, če kdo želi konstruktivne spremembe in izboljšave njihovega poslovanja in delovanja! In drugič, v kontekstu zgoraj povedanega je to naravnost nezaslišano, nepojmljivo in nesprejemljivo in bo do konca neodgovorno od poslancev slovenskega Državnega zbora, če bodo popustili ofenzivnemu in zavzetemu lobiranju lovskih in drugih interesnih skupin ter 16. februarja na Odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prižgali tej izsiljeni kontroverzni spremembi Zakona o divjadi in lovstvu zeleno luč!

Foto: Vlado Jehart

Jedrnato & Poudarjeno: Iz teksta Ane Ašič

KO JE TUDI NAJBOLJ ČRNA ŽIVA. LUNA, KI JE IZGUBILA SPOMIN. »OSLADNO ZELEN CELOFAN«. KDOR SEJE VETER, ŽANJE VIHAR. PREDSEDNIKOVA BESEDA. DOLGA POT DOMOV. IN, NAJBOLJ VARNO OGNJIŠČE. https://anaasicsic.com/2022/01/12/ko-je-tudi-najbolj-crna-ziva-luna-ki-je-izgubila-spomin-osladno-zelen-celofan-kdor-seje-veter-zanje-vihar-predsednikova-beseda-dolga-pot-domov-in-najbolj-varno-ognjisce/

Foto: Vlado Jehart, Jože Podletnik, Ana Ašič

Slika, ki vsebuje besede sneg, drevo, zunanje, nebo

Opis je samodejno ustvarjen 17. januar 2022

Že kar nekaj časa, pravzaprav že dolgo, in, morda od nekdaj!?!, je javno komuniciranje v Sloveniji takšno, kot da je večina javnih komunikatorjev in predvsem vseh, ki, ne glede na barvo in politično opcijo, govorijo s pozicij moči, ne le popolnoma pozabilo na to, da je v tej javnosti morda vendarle tudi še kje kakšen pameten človek; ampak kot da so tudi zares prepričani, da v tej deželi razen njih nihče prav nič ne misli, ne ve, ne zna in tudi nima pravice vedeti, misliti, reči prav nič; in zato seveda oni lahko delajo in počnejo in tudi govorijo in se gredo, kar hočejo! Ne zato, ker bi bilo to prav za vse. Ampak enostavno, ker lahko!

Vse to mi seveda še posebej ne gre iz glave zadnja dva, tri mesece, ko se naravnost »vzorno« kaže v kontekstu perfidnega aktualnega interesno političnega poskusa ukinitve slovenskih lovišč s posebnim namenom, oziroma s poskusom, da se jih s črtanjem 68. člena Zakona o divjadi in lovstvu iztrga iz »varnega« zavetja parlamentarne zakonske zaščite ter se jih »premesti« na veliko bolj ranljivo in samovoljno »podzakonsko raven« in v sfero ministrskega odrejanja in odločanja o usodi teh pomembnih in posebnih območij slovenske narave.

Slika, ki vsebuje besede lasni vstavek

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Jože Podletnik

Da je grozljivost tega poskusa še večja, se vse to dogaja pod okriljem ministrstva za kmetijstvo, na katerem so, prvič, v zadnji mesecih popolnoma in dokončno zavladali kadri kmetijsko gozdarske zbornice, za katero se evidentno ve, kakšen je njen odnos in vizija slovenskega upravljanja z divjadjo in velikimi zvermi. Ta, navidezno »desna poteza« je seveda le kompromis in dogovor z, glede divjadi isto in enako mislečo večno »levo«, pravzaprav »kvazi levo« vladavino tega resorja, ki ne bo nikoli spustila iz rok tega ministrstva in milijard, ki jih obrača, zaradi česar je tudi morala v trenutku, ko je pokazala malce svoje smeri, oditi nekdanja ministrica, ki se bo tja le težko vrnila, ne glede na volilni rezultat; in ne glede na to, da so mnogi v slovenskem prostoru in kmetijstvu, ki bi ji res iz srca privoščili, da vsaj za nekaj mesecev spet vzame v svoje roke vajeti na nekdanjem delovnem mestu in dokonča vsaj del tistega, kar je začela potem, ko je spregledala.

In drugič, iz zgoraj povedanega, gre za ministrstvo, ki ga lahko potemtakem zdaj in zmeraj vodi le minister, ki je z vsem tem, prvič, kompatibilen; in drugič, v tem smislu in posledično dela vse le tako, kot mu narekujejo veliki oligarhi slovenskega »kmetijstva« in gozdarstva ter »kmetijske« in gozdarske politike, med katerimi jih je nekaj takšnih, ki so res nenasitni, ko gre za »velika bogastva slovenske zemlje in gozdov«; a se obenem ob tem vendarle ne branijo tudi takšnih »malenkostnih« zaslužkov in »drobiža«, kot ga letno prinaša, na primer, preprodaja mesa in vsega drugega od več kot 30 tisoč srn, 7 do 8 tisoč jelenov, 15 tisoč divjih prašičev, 2 tisoč gamsov, 14 tisoč fazanov, pa potem, ko to izsilijo, še tistih 150 do 200 medvedov. Nasprotno! Njihovi apetiti in želja po ekspanziji v tem smislu le iz leta v leto narašča! Pa še vsi drugi neločljivi in kočljivi prepleti in povezave so tu!

Slika, ki vsebuje besede drevo, zunanje, sneg, nebo

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Ana Ašič

In tej nenasitni in samovoljni interesno politično korporativni »zvezi« naj bo zdaj na milost in nemilost »podzakonske ravni« prepuščena usoda 10 odstotkov slovenskega ozemlja in narave, deset raznolikih, pokrajinsko značilnih habitatnih in biodiverzitetnih območij, deset državnih lovišč s posebnim namenom, ki bi prav zaradi te »posebne namembnosti«, ki jo predstavlja ekološka, edukativna in varstvena funkcija teh lovišč, dejansko morala, kot predlagajo nekateri zavzeti diskutanti, lovci in poznavalci, priti kvečjemu in čimprej pod okrilje ministrstva za okolje in prostor!?! Ne pa v roke negotove upravljalske prihodnosti slovenskega »ljubiteljskega« lovstva in utilitarnih interesno politično oligarhičnih ozadij ter s tem v kremplje najbolj brezobzirne uzurpacije skupnega dobrega; in nikakor ne v dobro zgolj kakšne resnične »poprave krivic«, pod krinko katere ta vsemogočno povezana nenasitna zloraba manipulativno nastopa!

Predlagano brisanje 68. člena in s tem lovišč s posebnim namenom iz Zakona o divjadi in lovstvu je v trenutnih razmerah in okoliščinah, prvič, popolnoma nepotrebno in neupravičeno, tudi in še posebej, če kdo želi konstruktivne spremembe in izboljšave njihovega poslovanja in delovanja! In drugič, v kontekstu zgoraj povedanega je to naravnost nezaslišano, nepojmljivo in nesprejemljivo in bo do konca neodgovorno od poslancev slovenskega Državnega zbora, če bodo popustili ofenzivnemu in zavzetemu lobiranju lovskih in drugih interesnih skupin ter 16. februarja na Odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prižgali tej izsiljeni kontroverzni spremembi Zakona o divjadi in lovstvu zeleno luč!

Foto: Vlado Jehart

Več: NAJBOLJ OBČUTLJIVA NARAVA, GAMSI, KOZOROGI, MEDVEDI, DRŽAVNA LOVIŠČA IN DRŽAVNO PREMOŽENJE ZA POLITIČNE TOČKE ENE ALI DVEH »ZDILANIH« POLITIČNIH OPCIJ, ZA LOVSKO STRAST IN POŽELENJE, OSEBNO OKORIŠČANJE IN KORUPCIJSKE POSLE!?!, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 3. novembra 2021, https://anaasicsic.com/2021/11/03/najbolj-obcutljiva-narava-gamsi-kozorogi-medvedi-drzavna-lovisca-in-drzavno-premozenje-za-politicne-tocke-ene-ali-dveh-zdilanih-politicnih-opcij-za-lovsko-strast-in-pozelenje-osebno/

Več: POIMENSKA NAVEDBA V ZAKONU JE PRAVNA VAROVALKA PRED DNEVNO POLITIČNIMI IN INTERESNIMI TEŽNJAMI TER PRED UKINJANJEM IN SPREMINJANJEM LOVIŠČ S POSEBNIM NAMENOM Z VSAKOKRATNO POLITIČNO OBLASTJO! TOREJ JE ŠČIT TOČNO PRED TEM, KAR SE TA TRENUTEK RES DOGAJA!, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 11. novembra 2021, https://anaasicsic.com/2021/11/11/poimenska-navedba-v-zakonu-je-pravna-varovalka-pred-dnevno-politicnimi-in-interesnimi-teznjami-ter-pred-ukinjanjem-in-spreminjanjem-lovisc-s-posebnim-namenom-z-vsakokratno-politicno-oblastjo-torej-je/

Več: VOLČJE OBLEGANJE DRŽAVNE LOVSKE KOČE V TRIGLAVSKEM NARODNEM PARKU! BO MINISTER UGODIL PRITISKOM IN POSKRBEL ZA HITRO »REŠITEV«? ALI PA SI BO UPAL »STATI IN OBSTATI« POKONČEN NA STRANI DRŽAVNEGA PREMOŽENJA IN TOREJ NAS VSEH?, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 5. novembra 2021, https://anaasicsic.com/2021/11/05/volcje-obleganje-drzavne-lovske-koce-v-triglavskem-narodnem-parku-bo-minister-ugodil-pritiskom-in-poskrbel-za-hitro-resitev-ali-pa-si-bo-upal-stati-in-obstati-pokoncen-na-str/

Več: EKOLOŠKO, EDUKACIJSKO IN VARSTVENO JE POMEN LOVIŠČ S POSEBNIM NAMENOM ŠIRŠI IN VEČJI, KOT GA RAZUMEJO NEKATERI NOSILCI NAČRTOVANE REFORMACIJE!, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 29. oktobra 2021, https://anaasicsic.com/2021/10/29/ekolosko-edukacijsko-in-varstveno-je-pomen-lovisc-s-posebnim-namenom-sirsi-in-vecji-kot-ga-razumejo-nekateri-nosilci-nacrtovane-reformacije/

Več: NEVARNE AKROBACIJE NA SPOLZKIH PREPADNIH STENAH SLOVENSKIH LOVIŠČ S POSEBNIM NAMENOM, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 21. oktobra 2021, https://anaasicsic.com/2021/10/22/nevarne-akrobacije-na-spolzkih-prepadnih-stenah-slovenskih-lovisc-s-posebnim-namenom/

Slika, ki vsebuje besede sneg, drevo, zunanje, nebo

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Ana Ašič

Po novici je zgodba. Za njo smo mi. Sic! Publicistika s pogledom.

NARAVA. OKOLJE & PROSTOR. ARHITEKTURA. TEHNIŠKA & INŽENIRSKA KULTURA. MEDIJI. ZNANOST & UMETNOST.

Od narave. Do umetnosti.

ZGODBE O NARAVI IN DRUŽBI.

ANA AŠIČ SIC! PUBLICISTIKA S POGLEDOM.

Angažirana & Avtentična

https://anaasicsic.com

Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

anaasicsic.journalism.in.focus@gmail.com

asicanasic@gmail.com

Odgovorna urednica

Ana Ašič

Majhen portal. Za velike zgodbe.

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen

Dragi bralci in bralke, za nas od nekdaj šteje vsaka zgodba. Ali šteje tudi za vas, veste v resnici le vi. In le vi sami lahko to tudi poveste. Z dobro mislijo, besedo ali dejanjem. Za vse smo vam vnaprej iz srca hvaležni!

DONACIJA SIC!

Hiša Zvezd, Zavod za umetnost in ustvarjalne vizije, Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

TRR: IBAN SI56 0400 0027 6714 363  NOVA KBM d.d.

Namen nakazila // Purpose: DONACIJA SIC! // DONATION SIC!   Koda namena // Purpose Code: CHAR

HVALA!

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen

Ustanovitelj in izdajatelj neodvisnega angažiranega in avtentičnega spletnega portala Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom

HIŠA ZVEZD

Zavod za umetnost in ustvarjalne vizije

Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana

hisa.zvezd@gmail.com

Svetimo v temi!

Matična številka: 2262479000 Davčna številka: 13951866

Transakcijski račun: SI56 0400 0027 6714 363  NOVA KBM d.d.

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen

Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom

je neodvisni spletni medij, publicistični spletni portal magazinskega tipa, ki z angažiranimi in avtentičnimi profesionalnimi publicističnimi in novinarskimi prijemi tedensko osvežuje svoje spletne strani in javnosti prinaša vsebine s področja narave, okolja in prostora ter njihovega prepleta z vsemi dimenzijami javnega, političnega, kulturnega, gospodarskega in družbenega življenja doma in po svetu.

Idejni rojstni dan Ana Ašič Sic! Publicistike s pogledom je na Gornjem trgu v Ljubljani

18. novembra 2018.

Na slovenskem in svetovnem spletu je portal začel delovati

13. aprila 2019.

V razvid medijev pri Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije je bila Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom vpisana

1. septembra 2020.

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen

»Na tistih gričih si se zjutraj zbudil in pomislil: tu sem in prav je, da sem tu.«

Karen Blixen

Slika, ki vsebuje besede besedilo

Opis je samodejno ustvarjen 2019,2020,2021,2022©Vse pravice pridržane.

Editor:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap