IN TO NAJ BI KAKORKOLI OGROŽALO KATEROKOLI ZARES SUVERENO, RAZGLEDANO, MOČNO, VEŠČO IN VERODOSTOJNO NOVINARKO?

Osebno me niti najmanj ne skrbi, če ljudje s pozicij, političnih, uradniških, poslovnih in sploh katerih koli kaj rečejo o novinarjih in medijih, kritizirajo, napadajo, zaradi mene lahko tudi grozijo. Dokler vem, za koga gre in je vse to javno, z imeni in priimki in vsem na očeh ter ostaja na verbalni ravni, je zame avtomatično benigno! Pač, »psi lajajo, karavana gre dalje«; zame je to le še informacija več, ki mi pomaga k uvidu resničnega stanja intelekta, duha in srca tistih, ki odločajo. Pa vsakič odlična priložnost za lastno novinarsko, medijsko in tudi osebno samorefleksijo.

Foto: Ana Ašič

Jedrnato & Poudarjeno: Iz teksta Ane Ašič

https://anaasicsic.com/2020/12/20/vzplameneli-sneg-z-leve-je-sredina-na-desni-in-kontra-ter-koliko-svetih-lucij-za-jasen-pogled/

Foto: Ana Ašič

8. marec 2021

Foto: Ana Ašič

Obenem pa je seveda to nekaj, kar je v sami najgloblji naravi odnosa med odločevalci in mediji, saj gre tu vselej za razmerje med nadzorovanimi in nadzorniki, in, jasno, da zato pri prvih drugi nikoli ne morejo biti posebej priljubljeni in prihaja med njimi tudi do hude in vroče krvi. Še zlasti, ko so, na eni strani v igri politične manipulacije in zavedno ali nezavedno slepo hlapčevanje nekaterih medijev in novinarjev vsemu temu; na drugi strani pa s tem povezane skrivalnice, ki zmeraj s seboj nosijo strah pred razkritjem. Kjer je strah, tam je tudi jeza, ki prej ko slej pripelje v sovraštvo, to pa vselej, kot vsi vemo in kot pravi mojster Joda, »vodi na temno stran«.

In potem imamo te temne tviteraške in vse druge medijske in politične scene, pisarije, polne besa, zbadljivk, zmerjanja, vpitja, gneva, tožarjenja na vse strani Evrope in vreščanja, da je videti, kot da bi se na perišču zlasale ter ena v drugo skočile in si v glavo vse zmetale najbolj divje vaške flavzarce in sploh opravljivke in opravljivci vseh vrst.

In to naj bi kakorkoli ogrožalo katerokoli zares suvereno, razgledano, močno, veščo in verodostojno novinarko? Ali novinarja? In resnično medijsko svobodo!? Lepo prosim! Dajmo se vsi zresnit!

Komur tukaj še ni kaj jasno, mora še za nekaj let v kakšno dobro šolo! Je pa res, da šola; politika in ekonomija pa prav tako; naj se nekateri še tako vehementno trudijo prikazati izključno odločilnost vseh treh kot eno in edino zveličavno resnico za dobro in suvereno novinarstvo, dejansko nikomur ne more dati tega, kar je za resnično in resno novinarstvo res bistveno!

To pa je pokončen, nepodkupljiv, svojeglav, svobodomiseln in osebno odgovoren značaj per se, kombiniran še z nekaj drugimi izjemnimi psihofizičnimi sposobnostmi in darovi!

Foto: Ana Ašič

Več: VZPLAMENELI SNEG, Z LEVE JE SREDINA NA DESNI IN KONTRA. TER, KOLIKO SVETIH LUCIJ ZA JASEN POGLED!?, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 20. december 2020, https://anaasicsic.com/2020/12/20/vzplameneli-sneg-z-leve-je-sredina-na-desni-in-kontra-ter-koliko-svetih-lucij-za-jasen-pogled/

Editor:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap