What life was really like for Roman gladiators

TO NI VEČ MASKULARNI SPOPAD SPOSOBNOSTI, TEMVEČ FEMINILNO TEKMOVANJE V VŠEČNOSTI

Zanimivo in iskreno ste ošvrknili slovensko politično sceno, ki iz dneva v dan bolj bledi in se razkraja v želji po oblasti. Biti boljši, je pozabljeno geslo modernega političnega mnogoboja. Fair play so piarovski grobarji že zdavnaj pokopali, brez užaloščenih sorodnikov in sodelavcev, ki bi sklonjenih glav korakali za krsto. Moto sodobne politične gladiatorske arene je prikazati nasprotnike grše in slabše od nas.

Foto: History Collection

Odziv: Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS

Foto: Shutterstock, History Collection

Ne gre več za maskularni spopad sposobnosti, temveč za feminilno tekmovanje v všečnosti in za diskvalifikacijo nasprotnika z iskanjem lepotnih napak v javni podobi. Tu ni zmagovalcev; tu so le še manj grdi od grdih.

Škoda. V svoji kmečki iskrenosti bi rekel, da nam vsiljujejo vladavino antimoči, impotentne všečnosti, ki je v tej pojavni obliki veliko bolj destruktivna, kot je bila skozi zgodovino marsikatera vladavina moči. Nisem niti mačist, niti zagovornik uporabe sile, sem pa nasprotnik perfidne uporabe prisile manipuliranega javnega mnenja, kot si jo privoščijo distributerji megle, v uniformi vojske za obrambo samovoljno nadgrajenega kataloga človekovih pravic.

Eno je politični boj, v katerem zmaguje boljši, drugo pa je moralni eksorcizem, s katerim profani akterji iz ozadja demonizirajo, nato pa ekskomunicirajo nasprotnike.

Črne maše mainstream medijev čedalje bolj spominjajo na inkvizicijska sodišča, kajti krivda je že vnaprej znana, krutost kazni pa se prilagaja histeriji množice, ki z ovacijami spremlja proces. Ej, kam si prilezla, moja Slovenija…?

Poanta intelekta je v sprejemanju in spoštovanju različnosti. Mene osebno najbolj moti, da se mainstream mediji obnašajo čedalje bolj kavbojsko: s svojimi kategoričnimi vrednostnimi sodbami ljudi ženejo kot kravjo čredo v stampedu od racionalnih do popolnoma iracionalnih množičnih reakcij.

Vam lastni način izražanja mnenja mi je všeč. Najini pogledi se včasih skladajo, včasih razlikujejo. Opažam pa, da pogumno zoperstavljate svoje argumente nasprotnim in prepuščate bralcu pravico do presoje tehtnosti enih in drugih.

What life was really like for Roman gladiators Foto: Shutterstock

Odziv na: VSEM DEKLETOM, KI SEM JIH LJUBIL DOSLEJ, NEBABJEKI, TOTALNI MRK LIBIDA IN INTELEKT TOTALNEGA MRKA. TER, KAJ NAM OB TEM SPLOH ŠE PREOSTANE!?, Ana Ašič Sic! Publicistika s Pogledom, 8. december 2020, https://anaasicsic.com/2020/12/08/vsem-dekletom-ki-sem-jih-ljubil-doslej-nebabjeki-totalni-mrk-libida-in-intelekt-totalnega-mrka-ter-kaj-nam-ob-tem-sploh-se-preostane/

Editor:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap