Pin on Golf ideas 4 MNH

NAPOVED NOVIH ČASOV!? ALI NOVE TARČE?!

Da je dneve lovskega strelstva, ki so letos od petka do nedelje, 4. do 6. septembra, potekali na zasebnem strelišču Gaj v Pragerskem, ob predsedniku Lovske zveze Slovenije, mag. Ladu Bradaču, uradno otvoril predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, ki je tudi lovec, česar v svojih nastopih v Državnem svetu nikoli niti najmanj ne skriva, ne preseneča. Da pa se je v soboto tam, kot »eno izmed presenečenj«, tako so zapisali na Facebook strani Lovske zveze, pojavila ministrica za kmetijstvo dr. Aleksandra Pivec, pa je vendarle vsaj zanimivo, če ne že tudi vsaj simbolno naravnost izzivalno za kakšno bolj »poredno« vprašanje.

Foto: Slavko Komlanc

Tekst: Ana Ašič

Foto: Slavko Komlanc, Pinterest.com

7. september 2020

Prvo je že, ali je to običajno, da ministrica za kmetijstvo obiskuje strelske prireditve? »Ministrica za kmetijstvo je bila, kot vodja resorja, kamor spada tudi lov in lovstvo, ter ob ministru za obrambo in ministru za notranje zadeve, z naše strani uradno povabljena na dneve lovskega strelstva,« pravi predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Lado Bradač.

Kaj torej to pomeni? Bo odslej več? Ali manj streljanja divjadi in zveri? »To pa ne vem! Tega ne bi komentiral!« reče predsednik Lovske zveze. Ministrica pa na vprašanja tudi ne odgovori, saj je na terenu na Dolenjskem.

Foto: Slavko Komlanc

Kot je videti s fotografij, je bila v soboto v lahki beli bluzici s tankimi naramnicami, v mini krilcu in v lakastih salonarčkih kontrastna popestritev zelene lovsko strelske scene. Ta pa se je očitno do nje izkazala tudi tako, kot je treba. Tako zelo, da je njeno temno modro vetrovko s pravo kavalirsko maniro in domačnostjo nosil in držal v rokah kar sam lastnik strelišča, podjetnik Igor Rakuša.

Nenazadnje, zakaj ne!? Bil bi že res čas, da se gospodje spet vsaj malce okavalirijo in, če že tako možato streljajo, ob tem obudijo tudi vsaj kanček viteškega esprita. Gospe morajo ob tem paziti le na ceno! Da ne bo previsoka. In da se ne bodo spet po nepotrebnem one znašle na mestu tarče!

Pin on Golf ideas 4 MNH Foto: Pinterest.com

Editor:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap