Slika, ki vsebuje besede notranji, postelja Opis je samodejno ustvarjen

ZMAGOVITA FORMULA KRIMINALA, IDEOLOGIJE IN POVEZANOSTI NJUNIH PERFIDNO USTRAHOVALNIH PRAKTIK JE NA SLOVENSKEM BREZSRAMNO USTOLIČILA IN UTRDILA PARADIGMO PODZEMLJA KOT VLADAJOČO, TRAJNO IN VEČNO NEDOTAKLJIVO SAMOUMEVNOST! VSEM DRUGIM PA, GORJE!

»Takšen perfidni vrednostni obrat je ta najbolj usodni salto mortale naše aktualne resničnosti. To gre tako daleč, da zdaj iz dneva v dan tiste, ki živijo in delujejo pošteno, transparentno, odgovorno, se zavzemajo za resnico in univerzalne humanistične vrednote, potiskajo v temo in nazadnje ravnajo z njimi kot s podzemljem! V tej družbi je dobesedno prišlo do tega, da kriminalci kriminalizirajo poštene državljane. Zato nič hudega sluteči državljani dobivamo kazenske ovadbe, uničujoče odločbe Fursa, izvršbe ter grožnje in onemogočanja vseh vrst. Tako kot je zdaj urejeno, s pravili, kakršna so postavljena; in z navodili, ki inflatorno, pragmatično in skladno z dnevnimi potrebami nenasitnega podzemlja sproti vznikajo v vseh strukturnih sistemih in podsistemih, je mogoče vse. In nič. Odvisno, na kateri strani si.« To smo v preiskovalno analitičnem razmišljanju o resnici in vseh podobah katastrofe zapisali na našem spletnem portalu septembra 2020. Menimo, da so še zmeraj in celo bolj kot kdaj koli aktualne nekatere naše misli o resničnosti, ki je na Slovenskem bila. Je. In bo? Res trajno, večno nedotakljiva!?

Foto: Ana Ašič // France Prešeren, Povodni mož

Uvod in redakcija: Liza Kostevc in Ana Ašič

Jedrnato & Poudarjeno: Iz teksta Ane Ašič

RESNICA NAS BO OSVOBODILA. VSE PODOBE KATASTROFE. IN, KJE? NA KATERI STRANI OVADBE SO »POŠTENI POLICISTI«?, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 25. september 2020, https://anaasicsic.com/2020/09/25/resnica-nas-bo-osvobodila-vse-podobe-katastrofe-in-kje-na-kateri-strani-ovadbe-so-posteni-policisti/

Foto: Ana Ašič // Posnetki zaslona // Balet Povodni mož // Koreograf: Edward Clug // Bled, 1. julija 2021 // TVS1

Slika, ki vsebuje besede notranji, postelja

Opis je samodejno ustvarjen 13. junij 2022

»V bistvu gre najverjetneje za vse to. Prav gotovo pa tudi za ogroženo reakcijo, revolt in moč surovega podzemlja, ki se ga na Slovenskem vse prepogosto premilo poimenuje »omrežje«, »globoka država«, »strici iz ozadja«, tudi »politično podzemlje«, »stare sile« etc., kar pa je v resnici zgrešeno in zavajajoče, saj se s tem temu podzemlju zavestno jemlje, sofisticira in z »nečim več« mistificira njegovo brutalno kriminalno bistvo.

Seveda je res tudi vse našteto. A politika je tu le ena dimenzija. Ta ima v tem podzemlju sicer glavno vlogo, nenazadnje ga omogoča in legitimizira prav ona. Vendar se v teh procesih pojavlja v različnih transformerskih in sublimacijskih podobah. Je obenem ujetnica tega kriminala, a se mu s fantazemsko naslado tudi predaja.

Pa tudi z ledeno premišljenostjo. Pri čemer je v veliki meri še zmeraj tudi glavna iniciatorka in generatorka ideološko nastrojenih impulzov, ki, organizirani v nekakšna tajna društva PGC – kakšen neizmeren vir navdiha je že desetletja ta zgodba! – pod krinko zbiranja risalnih žebljičkov, namesto nekdanjega brutalnega političnega totalitarnega nasilja poskuša doseči iste cilje z ekonomsko prevlado, uzurpacijo in nadzorom financ, ter posledično odmerjanju in metanju drobtinic za lojalnost in preživetje po njeni presoji.

Tu se zmeraj znova podzemlje in konkretne ideološke paradigme zbližajo, seveda tudi zato, ker gre nemalokrat za pojav dvoedinosti in enoosebnosti, se pravi, da se kriminalna in ideološka pola sinhrono utelešata v istih osebah.

Gre torej za eksplicitno kriminalno podzemlje, ki s pridom izrablja totalitarne prvine, ki so se v desetletjih takšne politične paradigme zavedno in nezavedno globoko zapisale v individualno in kolektivno psiho, strukturo, delovanje in kompleksen modus vivendi tega okolja.

Slika, ki vsebuje besede notranji, postelja

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Ana Ašič // France Prešeren, Povodni mož

Takšna zmagovita formula kriminala, ideologije in njunih preverjenih perfidno kombiniranih ustrahovalno obvladovalnih praktik je zavzela vse pozicije, prežela vse institucije do te mere, da je brezsramno obrnila svojo podzemno paradigmo navzven in jo nonšalantno ustoličila kot povsem samoumevno in edino sprejemljivo in zveličavno, saj se dobro zaveda, da ji nihče nič več ne more. Takšen perfidni vrednostni obrat je ta najbolj usodni salto mortale naše aktualne resničnosti.

To gre tako daleč, da zdaj iz dneva v dan tiste, ki živijo in delujejo pošteno, transparentno, odgovorno, se zavzemajo za resnico in univerzalne humanistične vrednote, potiskajo v temo in nazadnje ravnajo z njimi kot s podzemljem! V tej družbi je dobesedno prišlo do tega, da kriminalci kriminalizirajo poštene državljane. Zato nič hudega sluteči državljani dobivamo kazenske ovadbe, uničujoče odločbe Fursa, izvršbe ter grožnje in onemogočanja vseh vrst.

Tako kot je zdaj urejeno, s pravili, kakršna so postavljena; in z navodili, ki inflatorno, pragmatično in skladno z dnevnimi potrebami nenasitnega podzemlja sproti vznikajo v vseh strukturnih sistemih in podsistemih, je mogoče vse. In nič. Odvisno, na kateri strani si.

Zato je v bistvu popolnoma nesmiselno govoriti o »ozadjih« in »globinah« in ne vem čem še. Vse je lepo jasno, glasno, v ospredju in na površju! Odkrito se iz dneva v dan od vsepovsod zmagoslavno smeje v kamere in mikrofone in obraze vseh nas! Zadovoljno, samozavestno, nepremagljivo!«

Slika, ki vsebuje besede besedilo, drevo, zunanje

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Ana Ašič // France Prešeren, Povodni mož

Več: RESNICA NAS BO OSVOBODILA. VSE PODOBE KATASTROFE. IN, KJE? NA KATERI STRANI OVADBE SO »POŠTENI POLICISTI«?, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 25. september 2020, https://anaasicsic.com/2020/09/25/resnica-nas-bo-osvobodila-vse-podobe-katastrofe-in-kje-na-kateri-strani-ovadbe-so-posteni-policisti/

Slika, ki vsebuje besede oseba, zunanje

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Ana Ašič // France Prešeren, Povodni mož

Po novici je zgodba. Za njo smo mi. Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom.

Dragi bralci in bralke, v zgodbe, ki so pred vami, smo vložili veliko nesebičnega truda, časa in vsega, kar stane. Ker to razumete, in nas pri naših prizadevanjih za angažirano, kritično, avtentično, profesionalno in etično ter zares neodvisno novinarstvo podpirate, smo vam vnaprej iz srca hvaležni!

DONACIJA SIC!

Hiša Zvezd, Zavod za umetnost in ustvarjalne vizije, Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

TRR: IBAN SI56 0400 0027 6714 363  NOVA KBM d.d.

Namen nakazila // Purpose: DONACIJA SIC! // DONATION SIC!   Koda namena // Purpose Code: CHAR

HVALA!

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen

NARAVA. OKOLJE & PROSTOR. ARHITEKTURA. TEHNIŠKA & INŽENIRSKA KULTURA. MEDIJI. ZNANOST & UMETNOST.

Od narave. Do umetnosti.

ZGODBE O NARAVI IN DRUŽBI.

ANA AŠIČ SIC! PUBLICISTIKA S POGLEDOM.

https://anaasicsic.com

Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

anaasicsic.journalism.in.focus@gmail.com

asicanasic@gmail.com

Odgovorna urednica

Ana Ašič

Majhen portal. Za velike zgodbe.

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen

Izdajatelj

Hiša Zvezd, Zavod za umetnost in ustvarjalne vizije, Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

hisa.zvezd@gmail.com

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen

»Na tistih gričih si se zjutraj zbudil in pomislil: tu sem in prav je, da sem tu.«

Karen Blixen

Slika, ki vsebuje besede besedilo

Opis je samodejno ustvarjen  2019,2020,2021,2022©Vse pravice pridržane.

Editor:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap