Slika, ki vsebuje besede oseba, notranji, mlad, lasje Opis je samodejno ustvarjen

NAJVEČ IN VSE V MOJEM ŽIVLJENJU JE TO, DA SEM MAMA!

Preplavlja me globoka, neizmerna hvaležnost do mami, ki je takrat rekla: »Fiat! Zgodi se!«; in ki mi že vse življenje predaja neprecenljivo dediščino tega, kako za tiste, ki jih imaš rad, ki so del tvojega življenja, kako zanje narediti vse! in še več, kot je v tvoji moči! Pa naj bo karkoli! Mami, res, iz srca hvala! In prav tako me preveva velika, neizmerna hvaležnost za moja otroka, za hčerko in za sina, za sinovo dekle in za otroke mojih prijateljev; pa za vse, ki so, ki ste v mojem življenju; in ste mi dali priložnost, da kdaj kaj naredim za vas. Najbolj bolijo besede, ki jih nimaš komu izreči; nasmehi, ki jih nimaš s kom izmenjati; naklonjenost, ki pada v prazno; dotiki, ki jih nimaš komu dati. Za vse to, kar ste sprejeli od mene, vam hvala. Blagoslovljena, to danes zaradi vseh vas čutim, da sem. In vse, kar si želim je, da takšna tudi odidem.

Slika, ki vsebuje besede oseba, notranji, stena, množica

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Harun Gerçekçi // S sinom in s prijateljevo hčerko

Tekst: Ana Ašič

Foto: Stane Fabjančič, Harun Gerçekçi

Slika, ki vsebuje besede oseba, notranji, mlad, lasje

Opis je samodejno ustvarjen 25. marec 2022

Petek je in 25. marec, praznik Marijinega Oznanjenja, ko je, po evangeliju, pred več kot 2 tisoč leti pred preprostim petnajstletnim dekletcem iz Nazareta vstala podoba nadangela Gabrijela, »ki je oznanil Mariji«, da bo rodila sina, ki bo Odrešenik sveta. »Blagoslovljena si med ženami«, ji je dejal nebeški sel. Ona pa je, četudi zbegana in prestrašena, odvrnila: »Fiat! Zgodi se!« In sprejela vse, kar je imelo priti za tem. Pride pa zmeraj vse. Največje veselje. In bolečina.

A vendar, tudi ko se danes, v tem toplem, sončnem pomladnem dnevu spominjam, kako zlomljene so bile moje misli in kako prazne so bile moje roke na ta dan pred 21 leti, potem, ko je moja hčerka za zmeraj odšla; pa ko ravnokar prebiram sms vabilo, kjer me odrasli sin, ki zdaj že živi svoje življenje s čudovitim in izjemnim dekletom in ljubeznijo, naj njo in oba res dobri bog blagoslavlja!, kjer me torej moji vabijo na kosilo tja, kjer že dolgo nisem bila, a mi je bilo to zmeraj ljubo; pa ko na whatsupu odpiram predvabilo, kjer nas naša mala Aydi, ki je zdaj že zelo velika, junija vabi na svoj veliki poročni dan v Istanbul; joj, že zdaj jokam od ganjenosti; pa ko me istočasno prav danes preveva še posebej močna skrb in molitev za mojo čudovito mami, ki je pred novimi preizkušnjami; sem sredi vsega tega preplavljena z neizmerno hvaležnostjo, da mi je naklonjena vpetost v to večno, neskončno verigo življenja; v ta misterij; v to posvečenost; hvaležna sem za to milost; za to zaznamovanost z največjo srečo in veseljem in tudi z največjo bolečino; za vsako ognjeno znamenje tega resničnega življenja. In za materinstvo! Največ in vse v mojem življenju je to, da sem mama!

Preplavlja me globoka, neizmerna hvaležnost do mami, ki je takrat rekla: »Fiat! Zgodi se!«; in ki mi že vse življenje predaja neprecenljjivo dediščino tega, kako za tiste, ki jih imaš rad, ki so del tvojega življenja, kako zanje narediti vse! in še več, kot je v tvoji moči! Pa naj bo karkoli! Mami, res, iz srca hvala! In prav tako me preveva velika, neizmerna hvaležnost za moja otroka, za hčerko in za sina, za sinovo dekle in za otroke mojih prijateljev; pa za vse, ki so, ki ste v mojem življenju; in ste mi dali priložnost, da kdaj kaj naredim za vas. Najbolj bolijo besede, ki jih nimaš komu izreči; nasmehi, ki jih nimaš s kom izmenjati; naklonjenost, ki pada v prazno; dotiki, ki jih nimaš komu dati. Za vse to, kar ste sprejeli od mene, vam hvala. Blagoslovljena, to danes zaradi vseh vas čutim, da sem. In vse, kar si želim je, da takšna tudi odidem.

Slika, ki vsebuje besede oseba, stena, notranji

Opis je samodejno ustvarjen Foto: Stane Fabjančič // Midve z mamo // Rozalija in Ana Ašič

Po novici je zgodba. Za njo smo mi. Sic! Publicistika s pogledom.

NARAVA. OKOLJE & PROSTOR. ARHITEKTURA. TEHNIŠKA & INŽENIRSKA KULTURA. MEDIJI. ZNANOST & UMETNOST.

Od narave. Do umetnosti.

ZGODBE O NARAVI IN DRUŽBI.

ANA AŠIČ SIC! PUBLICISTIKA S POGLEDOM.

https://anaasicsic.com

Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

anaasicsic.journalism.in.focus@gmail.com

asicanasic@gmail.com

Odgovorna urednica

Ana Ašič

Majhen portal. Za velike zgodbe.

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen

Dragi bralci in bralke, za nas od nekdaj šteje vsaka zgodba. Ali šteje tudi za vas, veste v resnici le vi. In le vi sami lahko to tudi poveste. Z dobro mislijo, besedo ali dejanjem. Za vse smo vam vnaprej iz srca hvaležni!

DONACIJA SIC!

Hiša Zvezd, Zavod za umetnost in ustvarjalne vizije, Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

TRR: IBAN SI56 0400 0027 6714 363  NOVA KBM d.d.

Namen nakazila // Purpose: DONACIJA SIC! // DONATION SIC!   Koda namena // Purpose Code: CHAR

HVALA!

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen

Ustanovitelj in izdajatelj neodvisnega angažiranega in avtentičnega spletnega portala Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom

HIŠA ZVEZD

Zavod za umetnost in ustvarjalne vizije

Gornji trg 42A, 1000 Ljubljana

hisa.zvezd@gmail.com

Svetimo v temi!

Matična številka: 2262479000 Davčna številka: 13951866

Transakcijski račun: SI56 0400 0027 6714 363  NOVA KBM d.d.

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen

Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom

je neodvisni spletni medij, publicistični spletni portal magazinskega tipa, ki z angažiranimi in avtentičnimi profesionalnimi publicističnimi in novinarskimi prijemi tedensko osvežuje svoje spletne strani in javnosti prinaša vsebine s področja narave, okolja in prostora ter njihovega prepleta z vsemi dimenzijami javnega, političnega, kulturnega, gospodarskega in družbenega življenja doma in po svetu.

Idejni rojstni dan Ana Ašič Sic! Publicistike s pogledom je na Gornjem trgu v Ljubljani

18. novembra 2018.

Na slovenskem in svetovnem spletu je portal začel delovati

13. aprila 2019.

V razvid medijev pri Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije je bila Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom vpisana

1. septembra 2020

Slika, ki vsebuje besede besedilo, satelit

Opis je samodejno ustvarjen

»Na tistih gričih si se zjutraj zbudil in pomislil: tu sem in prav je, da sem tu.«

Karen Blixen

Slika, ki vsebuje besede besedilo

Opis je samodejno ustvarjen 2019,2020,2021,2022©Vse pravice pridržane.

Editor:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap