DOBRE ODLOČITVE NISO MONOPOL ENE POLITIČNE OPCIJE. IN TUDI SLABE NE. RESNO NOVINARSTVO TO VE!

Resno novinarstvo je polno sveta, je venomer v njem, a je od njega tudi odmaknjeno. Mnogokrat zapostavljeno, izločeno, prezrto, nevidno ujeto v zlovešči molk in prisilno osamo. Zmeraj znova gori na grmadi zavisti, omalovaževanja, podcenjevanja, posmeha ter individualnega in kolektivnega gneva, saj ne pristaja na večne predstave s »kruhom in igrami«, ki se jim mnogi tako radi predajajo. Čeznje sliši in vidi in čuti in to zmeraj pove. Ne sprašuje za ceno. Itak je zmeraj visoka. In ne za stran, ki jo razkriva. Levo in desno, oboje je irelevantno.

Foto: Ana Ašič

Jedrnato & Poudarjeno: Iz teksta Ane Ašič

https://anaasicsic.com/2020/12/20/vzplameneli-sneg-z-leve-je-sredina-na-desni-in-kontra-ter-koliko-svetih-lucij-za-jasen-pogled/

Foto: Ana Ašič

12. marec 2021

Za resno novinarstvo ni odločitev, ki so ene leve in zmeraj dobre in druge desne in zmeraj slabe ter vice versa, ampak so samo odločitve, ki bodo državljanom prinesle nekaj dobrega in nekaj slabega. V vsaki je zmeraj eno in drugo.

Resno novinarstvo s svojim preciznim analitičnim instrumentarijem, poznavanjem teme, sposobnostjo artikulacije in izbrušenimi poklicnimi veščinami jasno spregovori o prvem in drugem.

Dobre odločitve niso monopol ene politične opcije. In tudi slabe ne. Resno novinarstvo to ve. Zato je sposobno dati priznanje eni in drugi in tretji in vsem. In prav tako za ene in druge in tretje in vse, pove, ko misli, da nekaj ni prav in ni dobro!

Zaradi tega je seveda pogosto v silovitem navzkrižnem ognju. Tisti z leve mu ob vsaki pozitivni besedi o nasprotni opciji očitajo, da se je nagnilo desno! In tisti z desne mu ob istem o levi opciji očitajo, da se je nagnilo levo! Oboje je popolnoma razumljivo in samoumevno! Z leve je sredina zmeraj na desni! In z desne je sredina zmeraj na levi!

Foto: Ana Ašič

Več: VZPLAMENELI SNEG, Z LEVE JE SREDINA NA DESNI IN KONTRA. TER, KOLIKO SVETIH LUCIJ ZA JASEN POGLED!?, Ana Ašič Sic! Publicistika s pogledom, 20. december 2020, https://anaasicsic.com/2020/12/20/vzplameneli-sneg-z-leve-je-sredina-na-desni-in-kontra-ter-koliko-svetih-lucij-za-jasen-pogled/

Po novici je zgodba. Za njo smo mi. Sic! Publicistika s pogledom.

NARAVA. OKOLJE & PROSTOR. ARHITEKTURA. TEHNIŠKA & INŽENIRSKA KULTURA. MEDIJI. ZNANOST & UMETNOST.

Od narave. Do umetnosti.

ZGODBE O NARAVI IN DRUŽBI.

ANA AŠIČ SIC! PUBLICISTIKA S POGLEDOM.

2019,2020,2021©Vse pravice pridržane.

Editor:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap